Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry Reading English Rank
まめ (n) beans; peas 5268
煮る にる (v1,vt) to boil; to cook 8146
豆腐 とうふ (n) tofu; bean-curd 8720
大豆 だいず (n) soya bean 13109
納豆 なっとう (n) natto (fermented soybeans) 13177
小豆 あずき (n) red beans 13625
煮込む にこむ (v5m) to cook together; to boil well 15546
煮込み にこみ (n) stew; hodgepodge 20782
煮物 にもの (n) food cooked by boiling or stewing 21353
佃煮 つくだに (n) preserved food boiled in soy 22341
煮やす にやす (v5s) to cook inside 22385
豆乳 とうにゅう (n) soy milk 23799
煮詰める につめる (v1) to boil down; to concentrate 24363
豆類 まめるい (n) pulse (edible seeds of various leguminous crops); plant yielding pulse 25041
黒豆 くろまめ (n) black soy bean 25172
枝豆 えだまめ (n) green soybeans 26648
煮干 にぼし (n) (small crunchy) dried sardines 27801
雑煮 ぞうに (n) New Year dish; rice cakes cooked w. vegetables 27901
煮沸 しゃふつ (n,vs) boiling up 27901
煮汁 にじる (n) broth 28200
煮える にえる (v1,vi) to boil; to cook; to be cooked 29851
緑豆 りょくとう (n) variety of green bean 30688
豆本 まめほん (n) miniature book 31368
豆板 まめいた (n) candied bean slab 32964
甘露煮 かんろに (n) candied (chestnuts); sweetened boiled fish 33282
煮付ける につける (v1) to cook hard 33636
小豆色 あずきいろ (n) reddish-brown 33830
煮付け につけ (n) vegetables or fish boiled in soy sauce 35139
煮詰まる につまる (v5r) to be boiled down 35577
甘納豆 あまなっとう (n) sugared red beans 36169
煮炊き にたき (n,vs) cooking 36620
湯豆腐 ゆどうふ (n) boiled tofu 36884
空豆 そらまめ (n) broad bean; horse bean 37405
煮立つ にたつ (v5t,vi) to boil or simmer 37405
煮豆 にまめ (n) cooked beans 37706
煮凝り にこごり (n) jellied fish or meat broth 38001
豆粒 まめつぶ (n) speck 38001
煮え湯 にえゆ (n) boiling water 38280
煮立てる にたてる (v1,vt) to boil or simmer 38280
焼き豆腐 やきどうふ (n) grilled tofu 38888
豆撒き まめまき (n) bean-scattering (ceremony) 39571
豌豆 えんどう (n) green peas 39920
豆板銀 まめいたぎん (n) name of an Edo-period coin 41444
南京豆 なんきんまめ (n) peanut 41904
隠元豆 いんげんまめ (n) kidney bean 42893
豆炭 まめたん (n) (oval) charcoal briquette 42893
血豆 ちまめ (n) blood blister 44061
凍豆腐 こおりどうふ (n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd 44061
凍豆腐 しみどうふ (n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd 44061
豆鉄砲 まめでっぽう (n) peashooter 44061
生煮え なまにえ (adj-na,n) (1) half-cooked; rare; (2) ambiguous; vague; (3) immature 44709
塩豆 しおまめ (n) salted beans 45436
豆絞り まめしぼり (n) spotted pattern 45436
甘煮 あまに (n) boiled in sugar, mirin etc. 46248
蚕豆 そらまめ (n) broad bean; horse bean 46248
煮つめる につめる (v1) to boil down; to concentrate 46248
煮上がる にあがる (v5r) to boil up; to be thoroughly cooked 46248
蜜豆 みつまめ (n) mixture of boiled beans, jelly cubes, fruit pieces and molasses 46248
煮え立つ にえたつ (v5t) to boil; to come to a boil 47205
煮染める にしめる (v1) to boil down 47205
豆蔵 まめぞう (n) loqacious (male) 47205
豆粕 まめかす (n) bean cake; soybean (oil) meal 47205
青豆 あおまめ (n) variety of soy bean; green bean 48294
旨煮 うまに (n) fish (meat) and vegetables boiled in soy sauce with sugar 49657
煮え滾る にえたぎる (v5r) to boil 49657
煮染め にしめ (n) vegetables such as taros, carrots, konnyaku, etc. cooked almost to dryness in soy sauce and water 49657
莢豌豆 さやえんどう (n) peas 49657
お雑煮 おぞうに New Year dish 51560
コーヒー豆 コーヒーまめ (n) coffee bean 51560
阿多福豆 おたふくまめ (n) large broad bean 51560
飴煮 あめに (n) food boiled in sugared broth 51560
烏野豌豆 からすのえんどう (n) vetch; tare 51560
塩煮 しおに (n) boiled salted fish 51560
含め煮 ふくめに (n) food boiled in sugar syrup 51560
業を煮やす ごうをにやす (exp) to lose one's temper; to be exasperated 51560
御雑煮 おぞうに New Year dish 51560
高野豆腐 こうやとうふ (n) freeze-dried tofu 51560
高野豆腐 こうやどうふ (n) freeze-dried tofu 51560
煮え繰り返る にえくりかえる (v5r) to boil; to seethe 51560
煮え切らない にえきらない (adj,exp) half-cooked; vague; halfhearted; indecisive 51560
煮え湯を飲まされる にえゆをのまされる (exp) to be betrayed 51560
煮え返る にえかえる (v5r) to seethe; to ferment; to boil over 51560
煮干し にぼし (n) (small crunchy) dried sardines 51560
煮魚 にざかな (n) boiled fish 51560
煮出し汁 にだしじる (n) (soup) stock; broth 51560
煮出す にだす (v5s) to boil down; to extract 51560
煮売り屋 にうりや (n) store selling boiled vegetables, fish, and beans 51560
煮沸器 しゃふつき (n) scalder 51560
煮沸消毒 しゃふつしょうどく sterilization by boiling 51560
煮返す にかえす (v5s) to warm over 51560
煮崩れ にくずれ (n) falling apart while cooking 51560
煮方 にかた (n) way of cooking; a cook 51560
煮零れる にこぼれる (v1) to boil over 51560
小豆粥 あずきがゆ (n) rice gruel with adzuki beans 51560
小豆鱒 あずきます (n) rock cod; black-saddled grouper 51560
水煮 みずに (n,vs) boil in water 51560
雛豆 ひよこまめ (n) chickpea 51560
青豌豆 あおえんどう (n) green peas 51560
煎り豆腐 いりどうふ boiled and seasoned bean curd 51560
煎豆腐 いりどうふ (n) seasoned tofu 51560
粗煮 あらに (n) dish consisting of bony fish parts boiled in soy sauce 51560
大豆粕 だいずかす (n) soybean cake 51560
大豆油 だいずあぶら (n) soybean oil 51560
大豆油 だいずゆ (n) soybean oil 51560
大和煮 やまとに (n) beef boiled with soy sauce, ginger and sugar 51560
弾け豆 はじけまめ (n) pop beans 51560
底豆 そこまめ (n) blister (on the sole of the foot); corn 51560
奴豆腐 やっこどうふ (n) cold tofu cut into cubes 51560
湯煮 ゆに boil 51560
豆の筋を取る まめのすじをとる (exp) to string peas 51560
豆まき まめまき (n,vs) scattering parched beans (to drive out evil spirits) 51560
豆科 まめか (n) pulse family 51560
豆殻 まめがら (n) bean husk 51560
豆台風 まめたいふう (n) small typhoon; midget typhoon 51560
豆知識 まめちしき (n) trivia; bits of knowledge 51560
豆電球 まめでんきゅう (n) miniature light bulb; midget lamp 51560
豆腐一丁 とうふいっちょう one cake of bean curd 51560
豆腐屋 とうふや (n) tofu seller (maker) 51560
豆料 まめりょう legume; podded plant 51560
年の豆 としのまめ beans of the bean-scattering ceremony 51560
半煮え はんにえ (adj-na,n) half-boiled; half-done 51560
氷豆腐 こおりどうふ (n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd 51560
麻婆豆腐 マーボードーフ (n) (uk) Sichuan style bean curd 51560
麻婆豆腐 マーボどうふ (n) (uk) Sichuan style bean curd 51560
揚げ出し豆腐 あげだしどうふ (n) deep-fried tofu 51560
俎豆 そとう (n) ancient altar of sacrifice 51560
豌豆豆 えんどうまめ (n) peas 51560
鉈豆 なたまめ (n) sword bean 51560
鶉豆 うずらまめ (n) pinto bean 51560
麝香豌豆 じゃこうえんどう sweet peas 51560