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うお (n) fish 1026
さかな (n) fish 1026
魚雷 ぎょらい (n) torpedo 4835
魚類 ぎょるい (n) the fishes 7127
煮る にる (v1,vt) to boil; to cook 8146
人魚 にんぎょ (n) mermaid; merman 10387
魚介 ぎょかい (n) marine products; seafood 11351
金魚 きんぎょ (n) goldfish 13790
煮込む にこむ (v5m) to cook together; to boil well 15546
熱帯魚 ねったいぎょ (n) tropical fish 17195
淡水魚 たんすいぎょ (n) freshwater fish 17756
雑魚 ざこ (n) small fish; small fry 18243
雑魚 じゃこ (n) small fish; small fry 18243
硬骨魚 こうこつぎょ (n) teleost; bony fish 18512
稚魚 ちぎょ (n) fry (young fish) 19922
煮込み にこみ (n) stew; hodgepodge 20782
魚肉 ぎょにく (n) fish meat 20946
鮮魚 せんぎょ (n) fresh fish 21230
魚屋 さかなや (n) fish market; fish dealer 21353
煮物 にもの (n) food cooked by boiling or stewing 21353
佃煮 つくだに (n) preserved food boiled in soy 22341
煮やす にやす (v5s) to cook inside 22385
成魚 せいぎょ (n) adult fish 24029
煮詰める につめる (v1) to boil down; to concentrate 24363
魚道 ぎょどう (n) path taken by school of fish; fish ladder 24699
煮干 にぼし (n) (small crunchy) dried sardines 27801
雑煮 ぞうに (n) New Year dish; rice cakes cooked w. vegetables 27901
煮沸 しゃふつ (n,vs) boiling up 27901
煮汁 にじる (n) broth 28200
幼魚 ようぎょ (n) fry (young fish) 28200
深海魚 しんかいぎょ (n) deep-sea fish 28681
秋刀魚 さんま (gikun) (n) pike (fish); saury 28866
魚河岸 うおがし (n) riverside fish market 29410
山椒魚 さんしょううお (n) salamander 29851
煮える にえる (v1,vi) to boil; to cook; to be cooked 29851
魚釣り うおつり (n) fishing 30069
魚釣り さかなつり (n) fishing 30069
木魚 もくぎょ (n) fish-shaped wooden temple drum 30069
魚拓 ぎょたく (n) fish print 31527
魚市場 うおいちば (n) fish market 32216
生魚 せいぎょ (n) raw or fresh fish 32784
生魚 なまざかな (n) raw or fresh fish 32784
甘露煮 かんろに (n) candied (chestnuts); sweetened boiled fish 33282
焼き魚 やきざかな (n) grilled fish 33282
煮付ける につける (v1) to cook hard 33636
岩魚 いわな (n) (a) char 34212
養魚 ようぎょ (n) fish breeding; pisciculture 34381
魚眼レンズ ぎょがんレンズ (n) fisheye lens 35139
金魚鉢 きんぎょばち (n) goldfish bowl 35139
煮付け につけ (n) vegetables or fish boiled in soy sauce 35139
釣魚 ちょうぎょ (n) fishing; angling 35357
白魚 しらうお (n) whitebait; icefish 35357
煮詰まる につまる (v5r) to be boiled down 35577
肺魚 はいぎょ (n) lungfish 35778
紙魚 しみ (gikun) (n) silverfish; clothes moth; bookworm 36169
出世魚 しゅっせうお (n) fish that are called by different names as they grow larger 36169
魚腹 ぎょふく (n) fish entrails 36396
魚油 ぎょゆ (n) fish oil 36396
煮炊き にたき (n,vs) cooking 36620
煮立つ にたつ (v5t,vi) to boil or simmer 37405
煮豆 にまめ (n) cooked beans 37706
煮凝り にこごり (n) jellied fish or meat broth 38001
魚鱗 ぎょりん (n) fish scales 38280
煮え湯 にえゆ (n) boiling water 38280
煮立てる にたてる (v1,vt) to boil or simmer 38280
太刀魚 たちうお (n) hairtail; scabbard fish 39227
飛魚 とびうお (n) flying fish 39571
魚の目 うおのめ (n) corn on the foot 39920
活魚 かつぎょ (n) live fish 40263
雷魚 らいぎょ (n) snake-head mullet 40263
草魚 そうぎょ (n) grass carp 41444
魚板 ぎょばん (n) wooden gong shaped like a fish 42893
章魚 たこ (n) octopus 42893
魚つり うおつり (n) fishing 43447
魚つり さかなつり (n) fishing 43447
雑魚寝 ざこね (n,vs) sleeping together in a huddle 43447
糸魚 いとよ (n) three-spined stickleback 43447
魚粉 ぎょふん (n) fish meal 44061
香魚 あゆ (n) sweetfish (freshwater trout) 44061
柳葉魚 ししゃも (n) smelt 44061
生煮え なまにえ (adj-na,n) (1) half-cooked; rare; (2) ambiguous; vague; (3) immature 44709
甘煮 あまに (n) boiled in sugar, mirin etc. 46248
魚族 ぎょぞく (n) fish 46248
公魚 わかさぎ (n) pond smelt 46248
煮つめる につめる (v1) to boil down; to concentrate 46248
煮上がる にあがる (v5r) to boil up; to be thoroughly cooked 46248
煮え立つ にえたつ (v5t) to boil; to come to a boil 47205
煮染める にしめる (v1) to boil down 47205
飛び魚 とびうお (n) flying fish 47205
衣魚 しみ (gikun) (n) silverfish; clothes moth; bookworm 48294
魚網 ぎょもう (n) fishing net 48294
虎魚 おこぜ (n) stingfish; scorpion fish; stonefish 48294
沙魚 はぜ (n) goby 48294
底魚 そこうお (n) bottom-dwelling fish 48294
魚群 ぎょぐん (n) school of fish 49657
魚梯 ぎょてい (n) fish ladder 49657
旨煮 うまに (n) fish (meat) and vegetables boiled in soy sauce with sugar 49657
煮え滾る にえたぎる (v5r) to boil 49657
煮染め にしめ (n) vegetables such as taros, carrots, konnyaku, etc. cooked almost to dryness in soy sauce and water 49657
集魚灯 しゅうぎょとう (n) fish-luring lights 49657
石斑魚 うぐい (gikun) (n) dace; chub 49657
お雑煮 おぞうに New Year dish 51560
ホーミング魚雷 ホーミングぎょらい (n) homing torpedo 51560
飴煮 あめに (n) food boiled in sugared broth 51560
鮎魚女 あいなめ (n) greenling (fish) 51560
塩魚 しおざかな (n) salted fish 51560
塩煮 しおに (n) boiled salted fish 51560
花虎魚 はなおこぜ (n) sargassum fish 51560
回遊魚 かいゆうぎょ (n) migratory fish 51560
海魚 かいぎょ (n) ocean fish; saltwater fish 51560
海水魚 かいすいぎょ (n) saltwater fish 51560
活け魚 いけうお (n) live fish 51560
蒲魚 かまとと (n) a kind of woman who pretends to be all sweet and innocent and naive 51560
乾魚 かんぎょ (n) dried fish 51560
乾魚 ひうお (n) dried fish 51560
乾魚 ひざかな (n) dried fish 51560
乾魚 ほしうお (n) dried fish 51560
干し魚 ほしうお (n) dried fish; stockfish 51560
干し魚 ほしざかな (n) dried fish; stockfish 51560
干魚 かんぎょ (n) dried fish 51560
干魚 ひうお (n) dried fish 51560
干魚 ほしうお (n) dried fish 51560
観賞魚 かんしょうぎょ (n) aquarium fish 51560
含め煮 ふくめに (n) food boiled in sugar syrup 51560
黍魚子 きびなご (n) member of round herring family 51560
魚を丸ごと食べる さかなをまるごとたべる (exp) to eat a fish whole 51560
魚を捕る さかなをとる (exp) to catch fish 51560
魚を揚げる さかなをあげる (exp) to fry fish 51560
魚介類 ぎょかいるい (n) marine products; seafood; fish and shellfish 51560
魚貝 ぎょばい (n) fish and shellfish 51560
魚貝類 ぎょかいるい (n) marine products; seafood; fish and shellfish 51560
魚群探知機 ぎょぐんたんちき (n) fishfinder 51560
魚座 うおざ (n) Pisces 51560
魚信 ぎょしん (n) (a) bite; (a) strike 51560
魚心あれば水心 うおごころあればみずごころ mutual back-scratching 51560
魚精 ぎょせい milt; fish semen 51560
魚灯 ぎょとう (n) lights to lure fish 51560
魚肥 ぎょひ (n) fertilizer made from fish parts 51560
魚雷艇 ぎょらいてい (n) torpedo boat 51560
魚雷発射管 ぎょらいはっしゃかん (n) torpedo tube 51560
魚竜 ぎょりゅう ichthyosaur 51560
魚類学 ぎょるいがく study of fish; ichthyology 51560
魚籠 びく (n) (wicker) basket used for carrying fish; creel 51560
業を煮やす ごうをにやす (exp) to lose one's temper; to be exasperated 51560
近海魚 きんかいぎょ (n) fish found in coastal waters 51560
金魚屋 きんぎょや (n) goldfish seller (vendor) 51560
金魚草 きんぎょそう (n) snapdragon 51560
御雑煮 おぞうに New Year dish 51560
細魚 さより (gikun) (n) halfbeak (fish with elongated pointed lower jaw) (Hemiramphus sajori); stickleback 51560
刺魚 とげうお stickleback (fish) 51560