Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
塩 |
えん |
(n) salt |
2661 |
塩 |
しお |
(n) salt |
2661 |
塩化 |
えんか |
(n) chloride |
6439 |
塩基 |
えんき |
(n) base (chem.) |
7317 |
塩素 |
えんそ |
(n) chlorine (Cl) |
8033 |
煮る |
にる |
(v1,vt) to boil; to cook |
8146 |
塩尻 |
しおじり |
(n) cone-shaped |
8292 |
塩田 |
えんでん |
(n) saltpan; field for drying salt |
10215 |
塩酸 |
えんさん |
(n) hydrochloric acid |
11784 |
塩分 |
えんぶん |
(n) salt; salt content |
13896 |
食塩 |
しょくえん |
(n) table salt |
15396 |
煮込む |
にこむ |
(v5m) to cook together; to boil well |
15546 |
塩水 |
えんすい |
(n) salt water; brine |
17858 |
塩水 |
しおみず |
(n) salt water; brine |
17858 |
塩漬け |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
19534 |
煮込み |
にこみ |
(n) stew; hodgepodge |
20782 |
煮物 |
にもの |
(n) food cooked by boiling or stewing |
21353 |
塩類 |
えんるい |
(n) salts |
21694 |
塩味 |
しおあじ |
(n) seasoning |
21927 |
佃煮 |
つくだに |
(n) preserved food boiled in soy |
22341 |
煮やす |
にやす |
(v5s) to cook inside |
22385 |
製塩 |
せいえん |
(n) salt making |
22615 |
塩害 |
えんがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
塩害 |
しおがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
硝酸塩 |
しょうさんえん |
(n) nitrate |
23584 |
煮詰める |
につめる |
(v1) to boil down; to concentrate |
24363 |
塩辛 |
しおから |
(n) salted fish (entrails) |
24980 |
塩化ナトリウム |
えんかナトリウム |
(n) sodium chloride |
25358 |
岩塩 |
がんえん |
(n) rock salt |
25849 |
煮干 |
にぼし |
(n) (small crunchy) dried sardines |
27801 |
雑煮 |
ぞうに |
(n) New Year dish; rice cakes cooked w. vegetables |
27901 |
煮沸 |
しゃふつ |
(n,vs) boiling up |
27901 |
煮汁 |
にじる |
(n) broth |
28200 |
塩焼き |
しおやき |
(n) grilled or broiled with salt; boiling sea water to obtain salt |
29086 |
煮える |
にえる |
(v1,vi) to boil; to cook; to be cooked |
29851 |
塩焼 |
しおやき |
(n) fish broiled with salt; boiling seawater to get salt |
31648 |
塩辛い |
しおからい |
(adj) salty (taste) |
32076 |
塩蔵 |
えんぞう |
(n) preserving in salt; salting down |
32784 |
塩化カリウム |
えんかカリウム |
(n) potassium chloride |
33111 |
甘露煮 |
かんろに |
(n) candied (chestnuts); sweetened boiled fish |
33282 |
煮付ける |
につける |
(v1) to cook hard |
33636 |
煮付け |
につけ |
(n) vegetables or fish boiled in soy sauce |
35139 |
煮詰まる |
につまる |
(v5r) to be boiled down |
35577 |
煮炊き |
にたき |
(n,vs) cooking |
36620 |
煮立つ |
にたつ |
(v5t,vi) to boil or simmer |
37405 |
煮豆 |
にまめ |
(n) cooked beans |
37706 |
煮凝り |
にこごり |
(n) jellied fish or meat broth |
38001 |
煮え湯 |
にえゆ |
(n) boiling water |
38280 |
煮立てる |
にたてる |
(v1,vt) to boil or simmer |
38280 |
塩気 |
しおけ |
(n) saltiness |
38888 |
塩梅 |
あんばい |
(n) seasoning; condition; manner; flavour; state |
38888 |
手塩 |
てしお |
(n) table salt; small plate |
39227 |
藻塩 |
もしお |
(n) salt from burning seaweed |
39227 |
天日塩 |
てんじつえん |
(n) sun-dried salt |
39571 |
天日塩 |
てんぴしお |
(n) sun-dried salt |
39571 |
塩鮭 |
しおざけ |
(n) salted salmon |
40263 |
塩化ビニール |
えんかビニール |
(n) vinyl chloride |
41039 |
藻塩草 |
もしおぐさ |
(n) seaweed used in making salt; anthology |
42893 |
塩引 |
しおびき |
(n,vs) salted fish |
43447 |
塩加減 |
しおかげん |
(n) seasoning |
43447 |
甘塩 |
あまじお |
(n) slightly salted |
44709 |
生煮え |
なまにえ |
(adj-na,n) (1) half-cooked; rare; (2) ambiguous; vague; (3) immature |
44709 |
塩豆 |
しおまめ |
(n) salted beans |
45436 |
甘煮 |
あまに |
(n) boiled in sugar, mirin etc. |
46248 |
煮つめる |
につめる |
(v1) to boil down; to concentrate |
46248 |
煮上がる |
にあがる |
(v5r) to boil up; to be thoroughly cooked |
46248 |
塩出し |
しおだし |
(n) desalinating with water |
47205 |
塩類泉 |
えんるいせん |
(n) salt spring |
47205 |
煮え立つ |
にえたつ |
(v5t) to boil; to come to a boil |
47205 |
煮染める |
にしめる |
(v1) to boil down |
47205 |
薄塩 |
うすじお |
(n) lightly salted |
48294 |
塩っぱい |
しょっぱい |
(adj) salty |
49657 |
塩辛声 |
しおからごえ |
(n) hoarse voice |
49657 |
塩物 |
しおもの |
(n) salted fish |
49657 |
胡麻塩 |
ごましお |
(n) sesame and salt; gray hair |
49657 |
旨煮 |
うまに |
(n) fish (meat) and vegetables boiled in soy sauce with sugar |
49657 |
煮え滾る |
にえたぎる |
(v5r) to boil |
49657 |
煮染め |
にしめ |
(n) vegetables such as taros, carrots, konnyaku, etc. cooked almost to dryness in soy sauce and water |
49657 |
米塩 |
べいえん |
(n) rice and salt; the necessities of life |
49657 |
お雑煮 |
おぞうに |
New Year dish |
51560 |
アルカリ塩 |
アルカリえん |
(n) alkali salt |
51560 |
アルキルベンゼンスルホン酸塩 |
アルキルベンゼンスルホンさんえん |
(n) alkyl benzene sulfonate |
51560 |
ジアゾニウム塩 |
ジアゾニウムえん |
(n) diazonium salt |
51560 |
亜硝酸塩 |
あしょうさんえん |
nitrite |
51560 |
亜硫酸塩 |
ありゅうさんえん |
(n) sulfite |
51560 |
亜砒酸塩 |
あひさんえん |
(n) arsenite |
51560 |
飴煮 |
あめに |
(n) food boiled in sugared broth |
51560 |
一塩 |
ひとしお |
(n) slightly salted |
51560 |
一塩基酸 |
いちえんきさん |
(n) monobasic acid |
51560 |
一酸塩基 |
いちさんえんき |
(n) monoacidic base |
51560 |
栄養塩類 |
えいようえんるい |
(n) nutritive salts |
51560 |
塩安 |
えんあん |
(n) ammonium chloride |
51560 |
塩安ソーダ法 |
えんあんソーダほう |
(n) ammonium chloride soda process |
51560 |
塩引き |
しおびき |
(n) salted fish |
51560 |
塩化アセチル |
えんかアセチル |
(n) acetyl chloride |
51560 |
塩化アルミニウム |
えんかアルミニウム |
(n) aluminum chloride |
51560 |
塩化アンチモン |
えんかアンチモン |
(n) antimony chloride |
51560 |
塩化アンモニウム |
えんかアンモニウム |
(n) ammonium chloride |
51560 |
塩化エチル |
えんかエチル |
(n) ethyl chloride |
51560 |
塩化エチレン |
えんかエチレン |
(n) ethylene chloride |
51560 |
塩化カルシウム |
えんかカルシウム |
(n) calcium chloride |
51560 |
塩化コバルト |
えんかコバルト |
(n) cobalt chloride |
51560 |
塩化コバルト紙 |
えんかコバルトし |
(n) cobalt chloride paper |
51560 |
塩化バリウム |
えんかバリウム |
(n) barium chloride |
51560 |
塩化ビニル |
えんかビニル |
(n) vinyl chloride |
51560 |
塩化ビニル樹脂 |
えんかビニルじゅし |
(n) vinyl chloride resin |
51560 |
塩化マグネシウム |
えんかマグネシウム |
(n) magnesium chloride |
51560 |
塩化メチル |
えんかメチル |
(n) methyl chloride |
51560 |
塩化亜鉛 |
えんかあえん |
(n) zinc chloride |
51560 |
塩化金 |
えんかきん |
(n) gold chloride |
51560 |
塩化銀 |
えんかぎん |
(n) silver chloride |
51560 |
塩化錫 |
えんかすず |
(n) tin chloride |
51560 |
塩化水銀 |
えんかすいぎん |
(n) mercury chloride |
51560 |
塩化水素 |
えんかすいそ |
(adj-no) hydrogen chloride |
51560 |
塩化鉄 |
えんかてつ |
(n) iron chloride |
51560 |
塩化銅 |
えんかどう |
(n) copper chloride |
51560 |
塩化物 |
えんかぶつ |
(n) chloride |
51560 |
塩化硫黄 |
えんかいおう |
(n) sulfur chloride |
51560 |
塩干し |
しおぼし |
(n,vs) salted and dried |
51560 |
塩基性 |
えんきせい |
(n) basic |
51560 |
塩基性塩 |
えんきせいえん |
(n) basic salt |
51560 |
塩基性岩 |
えんきせいがん |
(n) basic rock |
51560 |
塩基性酸化物 |
えんきせいさんかぶつ |
(n) basic oxide |
51560 |
塩基性染料 |
えんきせいせんりょう |
(n) basic dye |
51560 |
塩基度 |
えんきど |
(n) basicity |
51560 |
塩魚 |
しおざかな |
(n) salted fish |
51560 |
塩湖 |
えんこ |
(n) salt (saline) lake |
51560 |
塩胡椒 |
しおこしょう |
(n) salt and pepper |
51560 |
塩煮 |
しおに |
(n) boiled salted fish |
51560 |
塩辛蜻蛉 |
しおからとんぼ |
(n) variety of dragonfly |
51560 |
塩水湖 |
えんすいこ |
(n) saltwater or saline lake |
51560 |
塩生植物 |
えんせいしょくぶつ |
(n) halophilous plant |
51560 |
塩税 |
えんぜい |
salt tax |
51560 |
塩煎餅 |
しおせんべい |
(n) rice cracker seasoned with soy sauce |
51560 |
塩素ガス中毒 |
えんそガスちゅうどく |
(n) chloride gas poisoning |
51560 |
塩素酸 |
えんそさん |
(n) chloric acid |
51560 |
塩素酸カリウム |
えんそさんカリウム |
(n) potassium chlorate |
51560 |
塩素酸ナトリウム |
えんそさんナトリウム |
(n) sodium chlorate |
51560 |
塩素酸塩 |
えんそさんえん |
(n) chlorate |
51560 |
塩素水 |
えんそすい |
(n) chlorine water |
51560 |
塩素爆鳴気 |
えんそばくめいき |
(n) chlorine detonating gas |
51560 |
塩蔵食品 |
えんぞうしょくひん |
salted food |
51560 |
塩断ち |
しおだち |
(n) abstinence from salt (for vow or spiritual reasons) |
51560 |
塩漬 |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
51560 |
塩湯 |
しおゆ |
(n) hot salt water (incl. bath) |
51560 |
塩入れ |
しおいれ |
salt shaker |
51560 |
塩濃度 |
えんのうど |
salt concentration |
51560 |
塩風呂 |
しおぶろ |
(n) saltwater bath |
51560 |
塩浴 |
えにょく |
salt bath |
51560 |
塩類腺 |
えんるいせん |
(n) salt gland |
51560 |