Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry Reading English Rank
えん (n) salt 2661
しお (n) salt 2661
塩化 えんか (n) chloride 6439
塩基 えんき (n) base (chem.) 7317
塩素 えんそ (n) chlorine (Cl) 8033
煮る にる (v1,vt) to boil; to cook 8146
塩尻 しおじり (n) cone-shaped 8292
塩田 えんでん (n) saltpan; field for drying salt 10215
塩酸 えんさん (n) hydrochloric acid 11784
塩分 えんぶん (n) salt; salt content 13896
食塩 しょくえん (n) table salt 15396
煮込む にこむ (v5m) to cook together; to boil well 15546
塩水 えんすい (n) salt water; brine 17858
塩水 しおみず (n) salt water; brine 17858
塩漬け しおづけ (n) pickling in salt 19534
煮込み にこみ (n) stew; hodgepodge 20782
煮物 にもの (n) food cooked by boiling or stewing 21353
塩類 えんるい (n) salts 21694
塩味 しおあじ (n) seasoning 21927
佃煮 つくだに (n) preserved food boiled in soy 22341
煮やす にやす (v5s) to cook inside 22385
製塩 せいえん (n) salt making 22615
塩害 えんがい (n) salt-air damage 22687
塩害 しおがい (n) salt-air damage 22687
硝酸塩 しょうさんえん (n) nitrate 23584
煮詰める につめる (v1) to boil down; to concentrate 24363
塩辛 しおから (n) salted fish (entrails) 24980
塩化ナトリウム えんかナトリウム (n) sodium chloride 25358
岩塩 がんえん (n) rock salt 25849
煮干 にぼし (n) (small crunchy) dried sardines 27801
雑煮 ぞうに (n) New Year dish; rice cakes cooked w. vegetables 27901
煮沸 しゃふつ (n,vs) boiling up 27901
煮汁 にじる (n) broth 28200
塩焼き しおやき (n) grilled or broiled with salt; boiling sea water to obtain salt 29086
煮える にえる (v1,vi) to boil; to cook; to be cooked 29851
塩焼 しおやき (n) fish broiled with salt; boiling seawater to get salt 31648
塩辛い しおからい (adj) salty (taste) 32076
塩蔵 えんぞう (n) preserving in salt; salting down 32784
塩化カリウム えんかカリウム (n) potassium chloride 33111
甘露煮 かんろに (n) candied (chestnuts); sweetened boiled fish 33282
煮付ける につける (v1) to cook hard 33636
煮付け につけ (n) vegetables or fish boiled in soy sauce 35139
煮詰まる につまる (v5r) to be boiled down 35577
煮炊き にたき (n,vs) cooking 36620
煮立つ にたつ (v5t,vi) to boil or simmer 37405
煮豆 にまめ (n) cooked beans 37706
煮凝り にこごり (n) jellied fish or meat broth 38001
煮え湯 にえゆ (n) boiling water 38280
煮立てる にたてる (v1,vt) to boil or simmer 38280
塩気 しおけ (n) saltiness 38888
塩梅 あんばい (n) seasoning; condition; manner; flavour; state 38888
手塩 てしお (n) table salt; small plate 39227
藻塩 もしお (n) salt from burning seaweed 39227
天日塩 てんじつえん (n) sun-dried salt 39571
天日塩 てんぴしお (n) sun-dried salt 39571
塩鮭 しおざけ (n) salted salmon 40263
塩化ビニール えんかビニール (n) vinyl chloride 41039
藻塩草 もしおぐさ (n) seaweed used in making salt; anthology 42893
塩引 しおびき (n,vs) salted fish 43447
塩加減 しおかげん (n) seasoning 43447
甘塩 あまじお (n) slightly salted 44709
生煮え なまにえ (adj-na,n) (1) half-cooked; rare; (2) ambiguous; vague; (3) immature 44709
塩豆 しおまめ (n) salted beans 45436
甘煮 あまに (n) boiled in sugar, mirin etc. 46248
煮つめる につめる (v1) to boil down; to concentrate 46248
煮上がる にあがる (v5r) to boil up; to be thoroughly cooked 46248
塩出し しおだし (n) desalinating with water 47205
塩類泉 えんるいせん (n) salt spring 47205
煮え立つ にえたつ (v5t) to boil; to come to a boil 47205
煮染める にしめる (v1) to boil down 47205
薄塩 うすじお (n) lightly salted 48294
塩っぱい しょっぱい (adj) salty 49657
塩辛声 しおからごえ (n) hoarse voice 49657
塩物 しおもの (n) salted fish 49657
胡麻塩 ごましお (n) sesame and salt; gray hair 49657
旨煮 うまに (n) fish (meat) and vegetables boiled in soy sauce with sugar 49657
煮え滾る にえたぎる (v5r) to boil 49657
煮染め にしめ (n) vegetables such as taros, carrots, konnyaku, etc. cooked almost to dryness in soy sauce and water 49657
米塩 べいえん (n) rice and salt; the necessities of life 49657
お雑煮 おぞうに New Year dish 51560
アルカリ塩 アルカリえん (n) alkali salt 51560
アルキルベンゼンスルホン酸塩 アルキルベンゼンスルホンさんえん (n) alkyl benzene sulfonate 51560
ジアゾニウム塩 ジアゾニウムえん (n) diazonium salt 51560
亜硝酸塩 あしょうさんえん nitrite 51560
亜硫酸塩 ありゅうさんえん (n) sulfite 51560
亜砒酸塩 あひさんえん (n) arsenite 51560
飴煮 あめに (n) food boiled in sugared broth 51560
一塩 ひとしお (n) slightly salted 51560
一塩基酸 いちえんきさん (n) monobasic acid 51560
一酸塩基 いちさんえんき (n) monoacidic base 51560
栄養塩類 えいようえんるい (n) nutritive salts 51560
塩安 えんあん (n) ammonium chloride 51560
塩安ソーダ法 えんあんソーダほう (n) ammonium chloride soda process 51560
塩引き しおびき (n) salted fish 51560
塩化アセチル えんかアセチル (n) acetyl chloride 51560
塩化アルミニウム えんかアルミニウム (n) aluminum chloride 51560
塩化アンチモン えんかアンチモン (n) antimony chloride 51560
塩化アンモニウム えんかアンモニウム (n) ammonium chloride 51560
塩化エチル えんかエチル (n) ethyl chloride 51560
塩化エチレン えんかエチレン (n) ethylene chloride 51560
塩化カルシウム えんかカルシウム (n) calcium chloride 51560
塩化コバルト えんかコバルト (n) cobalt chloride 51560
塩化コバルト紙 えんかコバルトし (n) cobalt chloride paper 51560
塩化バリウム えんかバリウム (n) barium chloride 51560
塩化ビニル えんかビニル (n) vinyl chloride 51560
塩化ビニル樹脂 えんかビニルじゅし (n) vinyl chloride resin 51560
塩化マグネシウム えんかマグネシウム (n) magnesium chloride 51560
塩化メチル えんかメチル (n) methyl chloride 51560
塩化亜鉛 えんかあえん (n) zinc chloride 51560
塩化金 えんかきん (n) gold chloride 51560
塩化銀 えんかぎん (n) silver chloride 51560
塩化錫 えんかすず (n) tin chloride 51560
塩化水銀 えんかすいぎん (n) mercury chloride 51560
塩化水素 えんかすいそ (adj-no) hydrogen chloride 51560
塩化鉄 えんかてつ (n) iron chloride 51560
塩化銅 えんかどう (n) copper chloride 51560
塩化物 えんかぶつ (n) chloride 51560
塩化硫黄 えんかいおう (n) sulfur chloride 51560
塩干し しおぼし (n,vs) salted and dried 51560
塩基性 えんきせい (n) basic 51560
塩基性塩 えんきせいえん (n) basic salt 51560
塩基性岩 えんきせいがん (n) basic rock 51560
塩基性酸化物 えんきせいさんかぶつ (n) basic oxide 51560
塩基性染料 えんきせいせんりょう (n) basic dye 51560
塩基度 えんきど (n) basicity 51560
塩魚 しおざかな (n) salted fish 51560
塩湖 えんこ (n) salt (saline) lake 51560
塩胡椒 しおこしょう (n) salt and pepper 51560
塩煮 しおに (n) boiled salted fish 51560
塩辛蜻蛉 しおからとんぼ (n) variety of dragonfly 51560
塩水湖 えんすいこ (n) saltwater or saline lake 51560
塩生植物 えんせいしょくぶつ (n) halophilous plant 51560
塩税 えんぜい salt tax 51560
塩煎餅 しおせんべい (n) rice cracker seasoned with soy sauce 51560
塩素ガス中毒 えんそガスちゅうどく (n) chloride gas poisoning 51560
塩素酸 えんそさん (n) chloric acid 51560
塩素酸カリウム えんそさんカリウム (n) potassium chlorate 51560
塩素酸ナトリウム えんそさんナトリウム (n) sodium chlorate 51560
塩素酸塩 えんそさんえん (n) chlorate 51560
塩素水 えんそすい (n) chlorine water 51560
塩素爆鳴気 えんそばくめいき (n) chlorine detonating gas 51560
塩蔵食品 えんぞうしょくひん salted food 51560
塩断ち しおだち (n) abstinence from salt (for vow or spiritual reasons) 51560
塩漬 しおづけ (n) pickling in salt 51560
塩湯 しおゆ (n) hot salt water (incl. bath) 51560
塩入れ しおいれ salt shaker 51560
塩濃度 えんのうど salt concentration 51560
塩風呂 しおぶろ (n) saltwater bath 51560
塩浴 えにょく salt bath 51560
塩類腺 えんるいせん (n) salt gland 51560