Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
殻 |
から |
(n) shell; husk; hull; chaff |
4868 |
豆 |
まめ |
(n) beans; peas |
5268 |
豆腐 |
とうふ |
(n) tofu; bean-curd |
8720 |
甲殻 |
こうかく |
(n) carapace; shell; crust |
10105 |
大豆 |
だいず |
(n) soya bean |
13109 |
納豆 |
なっとう |
(n) natto (fermented soybeans) |
13177 |
小豆 |
あずき |
(n) red beans |
13625 |
貝殻 |
かいがら |
(n) shell |
13716 |
地殻 |
ちかく |
(n) earth's crust |
14284 |
豆乳 |
とうにゅう |
(n) soy milk |
23799 |
豆類 |
まめるい |
(n) pulse (edible seeds of various leguminous crops); plant yielding pulse |
25041 |
黒豆 |
くろまめ |
(n) black soy bean |
25172 |
枝豆 |
えだまめ |
(n) green soybeans |
26648 |
抜け殻 |
ぬけがら |
(n) casting off skin |
28115 |
緑豆 |
りょくとう |
(n) variety of green bean |
30688 |
豆本 |
まめほん |
(n) miniature book |
31368 |
豆板 |
まめいた |
(n) candied bean slab |
32964 |
小豆色 |
あずきいろ |
(n) reddish-brown |
33830 |
吸殻 |
すいがら |
(n) cigarette end (butt); tobacco ashes |
35577 |
甘納豆 |
あまなっとう |
(n) sugared red beans |
36169 |
卵殻 |
らんかく |
(n) eggshell |
36169 |
湯豆腐 |
ゆどうふ |
(n) boiled tofu |
36884 |
空豆 |
そらまめ |
(n) broad bean; horse bean |
37405 |
煮豆 |
にまめ |
(n) cooked beans |
37706 |
豆粒 |
まめつぶ |
(n) speck |
38001 |
紅殻 |
べにがら |
(n) red ocher |
38588 |
焼き豆腐 |
やきどうふ |
(n) grilled tofu |
38888 |
豆撒き |
まめまき |
(n) bean-scattering (ceremony) |
39571 |
豌豆 |
えんどう |
(n) green peas |
39920 |
蕎麦殻 |
そばがら |
(n) buckwheat chaff |
41039 |
豆板銀 |
まめいたぎん |
(n) name of an Edo-period coin |
41444 |
吸い殻 |
すいがら |
(n) cigarette end (butt); tobacco ashes |
41904 |
耳殻 |
じかく |
(n) external ear; auricle |
41904 |
南京豆 |
なんきんまめ |
(n) peanut |
41904 |
枳殻 |
からたち |
(n) trifoliate orange |
41904 |
隠元豆 |
いんげんまめ |
(n) kidney bean |
42893 |
豆炭 |
まめたん |
(n) (oval) charcoal briquette |
42893 |
茶殻 |
ちゃがら |
(n) used tea leaves |
43447 |
燃え殻 |
もえがら |
(n) embers; cinders |
43447 |
血豆 |
ちまめ |
(n) blood blister |
44061 |
凍豆腐 |
こおりどうふ |
(n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd |
44061 |
凍豆腐 |
しみどうふ |
(n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd |
44061 |
豆鉄砲 |
まめでっぽう |
(n) peashooter |
44061 |
塩豆 |
しおまめ |
(n) salted beans |
45436 |
豆絞り |
まめしぼり |
(n) spotted pattern |
45436 |
蚕豆 |
そらまめ |
(n) broad bean; horse bean |
46248 |
蜜豆 |
みつまめ |
(n) mixture of boiled beans, jelly cubes, fruit pieces and molasses |
46248 |
豆蔵 |
まめぞう |
(n) loqacious (male) |
47205 |
豆粕 |
まめかす |
(n) bean cake; soybean (oil) meal |
47205 |
出し殻 |
だしがら |
(n) grounds (of tea and coffee) |
48294 |
青豆 |
あおまめ |
(n) variety of soy bean; green bean |
48294 |
殻竿 |
からさお |
(a) flail |
49657 |
殻竿 |
からざお |
(n) flail |
49657 |
石炭殻 |
せきたんがら |
(n) coal cinders |
49657 |
莢豌豆 |
さやえんどう |
(n) peas |
49657 |
コーヒー豆 |
コーヒーまめ |
(n) coffee bean |
51560 |
阿多福豆 |
おたふくまめ |
(n) large broad bean |
51560 |
烏野豌豆 |
からすのえんどう |
(n) vetch; tare |
51560 |
介殻 |
かいかく |
sea shell |
51560 |
灰殻 |
はいがら |
ashes |
51560 |
貝殻骨 |
かいがらぼね |
(n) shoulder bone or blade |
51560 |
貝殻状割れ口 |
かいがらじょうわれくち |
(n) conchoidal fracture |
51560 |
貝殻虫 |
かいがらむし |
(n) scale insect |
51560 |
貝殻追放 |
かいがらついほう |
ostracism |
51560 |
外殻 |
がいかく |
(n) shell; crust |
51560 |
殻の内部 |
かくのないぶ |
the inside of a shell |
51560 |
殻を閉ざす |
からをとざす |
(exp) to close up like an oyster; to retire into one's shell |
51560 |
殻頂 |
かくちょう |
apex of a shell; umbo |
51560 |
殻斗 |
かくと |
(n) cupula |
51560 |
空き殻 |
あきがら |
(n) empty shell |
51560 |
甲殻綱 |
こうかくこう |
Crustacea |
51560 |
甲殻類 |
こうかくるい |
(n) crustacean |
51560 |
高野豆腐 |
こうやとうふ |
(n) freeze-dried tofu |
51560 |
高野豆腐 |
こうやどうふ |
(n) freeze-dried tofu |
51560 |
菜種殻 |
なたねがら |
rapeseed hulls |
51560 |
出殻 |
でがら |
grounds (of tea and coffee) |
51560 |
小豆粥 |
あずきがゆ |
(n) rice gruel with adzuki beans |
51560 |
小豆鱒 |
あずきます |
(n) rock cod; black-saddled grouper |
51560 |
雛豆 |
ひよこまめ |
(n) chickpea |
51560 |
青豌豆 |
あおえんどう |
(n) green peas |
51560 |
煎り豆腐 |
いりどうふ |
boiled and seasoned bean curd |
51560 |
煎豆腐 |
いりどうふ |
(n) seasoned tofu |
51560 |
双殻類 |
そうかくるい |
(n) bivalves |
51560 |
大豆粕 |
だいずかす |
(n) soybean cake |
51560 |
大豆油 |
だいずあぶら |
(n) soybean oil |
51560 |
大豆油 |
だいずゆ |
(n) soybean oil |
51560 |
脱け殻 |
ぬけがら |
(n) cast-off skin |
51560 |
弾け豆 |
はじけまめ |
(n) pop beans |
51560 |
地殻変動 |
ちかくへんどう |
change in earth's crust |
51560 |
底豆 |
そこまめ |
(n) blister (on the sole of the foot); corn |
51560 |
電子殻 |
でんしかく |
(n) electron shell |
51560 |
奴豆腐 |
やっこどうふ |
(n) cold tofu cut into cubes |
51560 |
豆の筋を取る |
まめのすじをとる |
(exp) to string peas |
51560 |
豆まき |
まめまき |
(n,vs) scattering parched beans (to drive out evil spirits) |
51560 |
豆科 |
まめか |
(n) pulse family |
51560 |
豆殻 |
まめがら |
(n) bean husk |
51560 |
豆台風 |
まめたいふう |
(n) small typhoon; midget typhoon |
51560 |
豆知識 |
まめちしき |
(n) trivia; bits of knowledge |
51560 |
豆電球 |
まめでんきゅう |
(n) miniature light bulb; midget lamp |
51560 |
豆腐一丁 |
とうふいっちょう |
one cake of bean curd |
51560 |
豆腐屋 |
とうふや |
(n) tofu seller (maker) |
51560 |
豆料 |
まめりょう |
legume; podded plant |
51560 |
年の豆 |
としのまめ |
beans of the bean-scattering ceremony |
51560 |
氷豆腐 |
こおりどうふ |
(n) (1) frozen tofu; (2) dried bean curd |
51560 |
麻婆豆腐 |
マーボードーフ |
(n) (uk) Sichuan style bean curd |
51560 |
麻婆豆腐 |
マーボどうふ |
(n) (uk) Sichuan style bean curd |
51560 |
揚げ出し豆腐 |
あげだしどうふ |
(n) deep-fried tofu |
51560 |
卵の殻 |
たまごのから |
eggshell |
51560 |
俎豆 |
そとう |
(n) ancient altar of sacrifice |
51560 |
蛻の殻 |
もぬけのから |
(uk) be completely empty |
51560 |
豌豆豆 |
えんどうまめ |
(n) peas |
51560 |
鉈豆 |
なたまめ |
(n) sword bean |
51560 |
鶉豆 |
うずらまめ |
(n) pinto bean |
51560 |
麝香豌豆 |
じゃこうえんどう |
sweet peas |
51560 |