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(n) hot water 2020
湯治 とうじ (n) hot-spring cure; taking the baths 12485
銭湯 せんとう (n) bath-house; public bath 13636
漬物 つけもの (n) pickles; pickled vegetables 15096
足湯 あしゆ (n) washing the feet or lower legs 18587
漬ける つける (v1) to soak; to moisten; to pickle 18815
熱湯 ねっとう (n) boiling water 18851
給湯 きゅうとう (n) hot water supply 19107
お湯 おゆ (n) hot water; bath 19269
塩漬け しおづけ (n) pickling in salt 19534
茶の湯 ちゃのゆ (n) tea ceremony 21177
湯船 ゆぶね (n) bathtub 22749
湯の花 ゆのはな (n) hot-springs mineral deposits (resembling flowers) 23520
漬け込む つけこむ (v5m) to pickle a large amount 23686
湯屋 ゆや (n) public bathhouse 24291
湯元 ゆもと (n) source of a hot spring 25554
湯殿 ゆどの (n) bathroom 27521
入湯 にゅうとう (n) taking a hot bath; bathing at hot springs 27617
茶漬け ちゃづけ (n) rice with ocha poured on (Japanese dish) 28008
湯口 ゆぐち (n) hot-water tap; hot spring 28681
湯気 ゆげ (n) steam; vapour 29190
温湯 おんとう (n) comfortably hot bath; hot spring 30069
内湯 うちゆ (n) hotsprings water in the home 30069
長湯 ながゆ (n) long, leisurely bath 30688
湯葉 ゆば (n) sheet of dried tofu 34034
酢漬け すづけ (n) pickling 34580
湯水 ゆみず (n) hot and cold water; abundance 34761
湯煎 ゆせん (n) warming something by immersion in hot water 34955
薬湯 くすりゆ (n) medicated bath 35139
薬湯 やくとう (n) medicated bath 35139
薬湯 やくゆ (ik) (n) medicated bath 35139
産湯 うぶゆ (n) a baby's first bath 35968
ぬるま湯 ぬるまゆ (n) tepid (lukewarm) water 36396
湯煙 ゆけむり (n) steam 36396
湯通し ゆどおし (n) moisten with steam 36396
湯沸かし器 ゆわかしき (n) water-heater; water-boiler 36396
茶漬 ちゃづけ (n) rice with ocha poured on (Japanese dish) 36884
湯豆腐 ゆどうふ (n) boiled tofu 36884
漬かる つかる (v5r) to be pickled; to be soaked 37405
湯女 ゆな (n) women who assist bathers at hot-springs resorts 38001
湯沸し ゆわかし (n) teakettle 38001
煮え湯 にえゆ (n) boiling water 38280
湯飲み ゆのみ (n) teacup 38280
出湯 いでゆ (n) hot springs 39227
湯桶読み ゆとうよみ (n) mixed kun-on reading (cf. juubakoyomi) 39227
葛湯 くずゆ (n) kudzu starch gruel 39571
湯玉 ゆだま (n) bubbles in boiling water 39571
桜湯 さくらゆ (n) drink made of boiled water poured over preserved cherry leaves and blossoms 39920
微温湯 ぬるまゆ (n) lukewarm water 39920
微温湯 びおんとう (n) lukewarm water 39920
一夜漬け いちやづけ (n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming 40619
奈良漬 ならづけ (n) vegetables pickled in sake lees 40619
湯浴み ゆあみ (n,vs) (taking a) bath; hot spring cure 41039
粕漬け かすづけ (n) (fish or vegetables) pickled in sake lees 41039
麦湯 むぎゆ (n) parched-barley tea 41039
湯呑み ゆのみ (n) teacup 41444
湯槽 ゆぶね (n) bathtub 42342
湯冷まし ゆざまし (n) boiled water which has cooled 42342
奈良漬け ならづけ (n) vegetables pickled in sake lees 42342
古漬け ふるづけ (n) well-pickled(vegetables etc.) 43447
菖蒲湯 しょうぶゆ (n) bathwater with iris petals 43447
千枚漬け せんまいずけ pickled sliced radishes 43447
湯沸かし ゆわかし (n) teakettle 43447
湯掻く ゆがく (v5k) to parboil; to scald 44709
重湯 おもゆ (n) thin rice gruel; rice water 45436
湯花 ゆばな (n) hot-springs mineral deposits (resembling flowers) 45436
朝湯 あさゆ (n) a morning bath 46248
湯引く ゆびく (v5k) to parboil; to scald 46248
湯文字 ゆもじ (n) loincloth 46248
漬け菜 つけな (n) pickled greens 47205
湯垢 ゆあか (n) scale; fur 47205
湯上がり ゆあがり (adj-no,n) after (taking) a bath 47205
湯冷め ゆざめ (n) feeling chilly after taking a bath 47205
一夜漬 いちやづけ (n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming 48294
初湯 はつゆ (n) first bath of the New Year 48294
上がり湯 あがりゆ (n) clean hot bath water for rinsing 48294
湯ぶね ゆぶね (n) bathtub 48294
湯湯婆 ゆたんぽ (n) hot-water bottle 48294
桜漬け さくらづけ (n) pickled cherry blossoms 49657
湯銭 ゆせん (n) fee for public bath 49657
塩漬 しおづけ (n) pickling in salt 51560
塩湯 しおゆ (n) hot salt water (incl. bath) 51560
岡湯 おかゆ tank of clean water (in a bath house) 51560
下湯 しもゆ (n) sitz bath 51560
芥子漬け からしづけ (n) vegetables pickled in mustard 51560
外湯 そとゆ (n) (inn's) open air bath 51560
掛かり湯 かかりゆ (n) fresh bathwater to pour over oneself 51560
葛根湯 かっこんとう (n) antifebrile infusion 51560
給湯器 きゅうとうき hot water heater 51560
糠味噌漬け ぬかみそづけ (n) vegetables pickled in salted rice-bran paste 51560
腰湯 こしゆ (n) sitting bath 51560
差し湯 さしゆ (n) (addition of) hot water 51560
砂糖漬け さとうづけ (n) preserved in sugar 51560
菜を漬ける なをつける (exp) to pickle greens 51560
菜漬け なづけ (n) pickled vegetables 51560
鮭茶漬け さけちゃづけ chadzuke with salmon powder 51560
山葵漬け わさびづけ (n) pickled Japanese horseradish 51560
煮え湯を飲まされる にえゆをのまされる (exp) to be betrayed 51560
若湯 わかゆ (n) first hot bath on New Year's Day 51560
手を水に漬ける てをみずにつける (exp) to immerse (dip) one's hand in water 51560
出で湯 いでゆ (n) hot spring 51560
女湯 おんなゆ (n) women's bath 51560
松前漬け まつまえずけ Matsumae pickles 51560
浸漬 しんし (vs) dipping; soaking; immersing 51560
浅漬け あさづけ (n) lightly pickled vegetables 51560
糟漬 かすづけ (n) (fish or vegetables) pickled in sake lees 51560
沢庵漬 たくあんづけ (n) pickled daikon (radish) 51560
漬け物 つけもの (n) pickles; pickled vegetables 51560
漬物石 つけものいし (n) weight stone (placed on pickles) 51560
湯に漬かる ゆにつかる (exp) to have a dip in the bath tub 51560
湯加減 ゆかげん (n) water temperature 51560
湯巻き ゆまき (n) loincloth 51560
湯治場 とうじば (n) health resort 51560
湯煮 ゆに boil 51560
湯中り ゆあたり (n) dizziness caused by prolonged hot bath 51560
湯疲れ ゆづかれ (n) weariness caused by prolonged hot bath 51560
湯灌 ゆかん washing a corpse for burial 51560
湯熨 ゆのし (n) steam ironing 51560
湯熨をかける ゆのしをかける (v1) to iron with a wet cloth; to smooth by steaming and ironing 51560
入湯客 にゅうとうきゃく bathing guest at a hot spring 51560
梅を塩に漬ける うめをしおにつける (exp) to preserve plums in salt; to salt plums 51560
箸で漬け物を挟む はしでつけものをはさむ (exp) to hold a pickle with chopsticks 51560
秘湯 ひとう (n) secret hot spring 51560
氷漬け こおりづけ putting down in ice 51560
風呂の湯に浸る ふろのゆにひたる (exp) to sink into a hot bath; to soak in a bathtub 51560
福神漬け ふくじんづけ (n) vegetables pickled in soy sauce 51560
味噌漬け みそづけ (n) meat or fish or vegetables preserved in miso 51560
名湯 めいとう well-known hot spring 51560
陸湯 おかゆ (n) hot water used for cleaning up 51560
留め湯 とめゆ (n) one's own bath; yesterday's bath water 51560