Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
良い |
いい |
(adj) (col) (uk) good |
658 |
良い |
よい |
(adj) good; nice; pleasant; ok |
658 |
改良 |
かいりょう |
(n,vs) improvement; reform |
1869 |
良 |
りょう |
(n) good |
2586 |
不良 |
ふりょう |
(adj-na,n) badness; delinquent; inferiority; failure |
3777 |
良好 |
りょうこう |
(adj-na,n) favorable; satisfactory |
6504 |
良質 |
りょうしつ |
(adj-na,n) good quality; superior quality |
10387 |
仲良く |
なかよく |
(adv,n,vs) making friends with; getting along well with; on cordial terms |
12785 |
良心 |
りょうしん |
(n) conscience |
13289 |
漬物 |
つけもの |
(n) pickles; pickled vegetables |
15096 |
優良 |
ゆうりょう |
(adj-na,n) superior; excellent; fine |
15112 |
忠良 |
ちゅうりょう |
(adj-na,n) loyalty |
15997 |
最良 |
さいりょう |
(adj-na,n) the best; ideal |
16999 |
仲良し |
なかよし |
(n) intimate friend; bosom buddy; chum |
17074 |
良品 |
りょうひん |
(n) superior article |
17103 |
漬ける |
つける |
(v1) to soak; to moisten; to pickle |
18815 |
善良 |
ぜんりょう |
(adj-na,n) goodness; excellence; virtue |
19044 |
塩漬け |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
19534 |
野良猫 |
のらねこ |
(n) stray cat; alley cat |
19721 |
良港 |
りょうこう |
(n) good harbor |
21353 |
良識 |
りょうしき |
(n) good sense |
21576 |
良性 |
りょうせい |
(n) benign |
21836 |
野良犬 |
のらいぬ |
(n) stray dog |
22445 |
奈落 |
ならく |
(n) hell; hades; eternity; theatre basement |
22840 |
漬け込む |
つけこむ |
(v5m) to pickle a large amount |
23686 |
良知 |
りょうち |
(n) intuition |
24915 |
良家 |
りょうけ |
(n) good family |
25286 |
公序良俗 |
こうじょりょうぞく |
(n) public order and morals |
25849 |
茶漬け |
ちゃづけ |
(n) rice with ocha poured on (Japanese dish) |
28008 |
野良 |
のら |
(n) rural; agricultural; fields |
28008 |
良く |
よく |
(adv,n,vs) nicely; properly; well; skilled in |
29316 |
良民 |
りょうみん |
(n) good citizens; law-abiding people |
32216 |
良妻賢母 |
りょうさいけんぼ |
(n) good wife and wise mother |
32964 |
良策 |
りょうさく |
(n) good plan or policy |
33830 |
酢漬け |
すづけ |
(n) pickling |
34580 |
良貨 |
りょうか |
(n) good money |
34955 |
良人 |
りょうじん |
(n) husband |
35357 |
茶漬 |
ちゃづけ |
(n) rice with ocha poured on (Japanese dish) |
36884 |
漬かる |
つかる |
(v5r) to be pickled; to be soaked |
37405 |
良妻 |
りょうさい |
(n) good wife |
38001 |
良田 |
りょうでん |
fertile rice paddy |
38280 |
良否 |
りょうひ |
(n) good or bad |
38280 |
良書 |
りょうしょ |
(n) good book; valuable work |
40263 |
一夜漬け |
いちやづけ |
(n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming |
40619 |
奈良漬 |
ならづけ |
(n) vegetables pickled in sake lees |
40619 |
粕漬け |
かすづけ |
(n) (fish or vegetables) pickled in sake lees |
41039 |
奈良漬け |
ならづけ |
(n) vegetables pickled in sake lees |
42342 |
良材 |
りょうざい |
(n) good material; good timber; able persons |
42342 |
良薬 |
りょうやく |
(n) good medicine |
42342 |
奈何 |
いかん |
(adj-na,adv,n) how; in what way |
42893 |
良縁 |
りょうえん |
(n) good match |
42893 |
良久 |
りょうきゅう |
for a good while |
42893 |
良導体 |
りょうどうたい |
(n) good conductor (of heat etc.) |
42893 |
温良 |
おんりょう |
(adj-na,n) gentle; amiable |
43447 |
古漬け |
ふるづけ |
(n) well-pickled(vegetables etc.) |
43447 |
千枚漬け |
せんまいずけ |
pickled sliced radishes |
43447 |
良友 |
りょうゆう |
(n) good friend |
43447 |
良能 |
りょうのう |
(n) natural ability |
44061 |
純良 |
じゅんりょう |
(adj-na,n) purity; pure (and good); genuine |
44709 |
選良 |
せんりょう |
(n) member of parliament |
45436 |
良風 |
りょうふう |
(n) good custom |
45436 |
順良 |
じゅんりょう |
(adj-na,n) good and obedient; gentle; meek |
46248 |
佳良 |
かりょう |
(adj-na,n) good; favourable; successful |
47205 |
漬け菜 |
つけな |
(n) pickled greens |
47205 |
良案 |
りょうあん |
(n) good idea or plan |
47205 |
良俗 |
りょうぞく |
(n) good custom |
47205 |
良法 |
りょうほう |
(n) good method |
47205 |
一夜漬 |
いちやづけ |
(n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming |
48294 |
淳良 |
じゅんりょう |
(adj-na,n) simple and kind; innocent |
48294 |
良工 |
りょうこう |
(n) skilled artisan |
48294 |
良吏 |
りょうり |
(n) good official |
48294 |
桜漬け |
さくらづけ |
(n) pickled cherry blossoms |
49657 |
良種 |
りょうしゅ |
(n) good seed or breed |
49657 |
良二千石 |
りょうにせんせき |
(n) competent local official |
49657 |
良夜 |
りょうや |
(n) moonlit night |
49657 |
するが良い |
するがよい |
had better...; may as well... |
51560 |
悪貨は良貨を駆逐する |
あくかはりょうかをくちくする |
(exp) Bad money drives out good money |
51560 |
育ちが良い |
そだちがよい |
be well-bred |
51560 |
運良く |
うんよく |
(adv) luckily |
51560 |
塩漬 |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
51560 |
加奈陀 |
かなだ |
Canada |
51560 |
改良主義 |
かいりょうしゅぎ |
reformism |
51560 |
改良種 |
かいりょうしゅ |
(n) improved strain; improved breed |
51560 |
改良点 |
かいりょうてん |
point(s) for improvement |
51560 |
改良品 |
かいりょうひん |
(n) improved product |
51560 |
芥子漬け |
からしづけ |
(n) vegetables pickled in mustard |
51560 |
割の良い |
わりのいい |
paying; remunerative; advantageous; profitable |
51560 |
勘の良い人 |
かんのいいひと |
person of quick perception |
51560 |
感度良好 |
かんどりょうこう |
loud and clear |
51560 |
間が良い |
まがいい |
be lucky |
51560 |
気分が良い |
きぶんがよい |
feel good (pleasant) |
51560 |
健康に良い |
けんこうによい |
be good for the health |
51560 |
見目良い |
みめよい |
(adj) good-looking |
51560 |
元気良く |
げんきよく |
cheerfully; vigorously |
51560 |
糠味噌漬け |
ぬかみそづけ |
(n) vegetables pickled in salted rice-bran paste |
51560 |
根の良い |
こんのよい |
enduring; persevering |
51560 |
砂糖漬け |
さとうづけ |
(n) preserved in sugar |
51560 |
再生不良性貧血 |
さいせいふりょうせいひんけつ |
(n) aplastic anemia |
51560 |
菜を漬ける |
なをつける |
(exp) to pickle greens |
51560 |
菜漬け |
なづけ |
(n) pickled vegetables |
51560 |
鮭茶漬け |
さけちゃづけ |
chadzuke with salmon powder |
51560 |
山葵漬け |
わさびづけ |
(n) pickled Japanese horseradish |
51560 |
歯切れの良い |
はぎれのよい |
crisp; staccato |
51560 |
持ちが良い |
もちがいい |
wear well; keep long; last long |
51560 |
質の良い |
たちのよい |
of good quality |
51560 |
手を水に漬ける |
てをみずにつける |
(exp) to immerse (dip) one's hand in water |
51560 |
手際良く |
てぎわよく |
efficiently; skillfully; cleverly |
51560 |
首尾良く |
しゅびよく |
(adv) successfully |
51560 |
儒良 |
じゅごん |
(n) dugong; sea pig |
51560 |
受けが良い |
うけがよい |
be popular (with) |
51560 |
住み心地の良い |
すみごこちのよい |
comfortable to live in |
51560 |
純良品 |
じゅんりょうひん |
genuine article |
51560 |
松前漬け |
まつまえずけ |
Matsumae pickles |
51560 |
消化不良 |
しょうかふりょう |
indigestion; dyspepsia |
51560 |
乗りが良い |
のりがいい |
spread well |
51560 |
乗り良い |
のりよい |
easy to ride; riding well |
51560 |
心は良い男 |
しんはよいおとこ |
a good man at heart |
51560 |
心地良い |
ここちよい |
(adj) comfortable; pleasant |
51560 |
浸漬 |
しんし |
(vs) dipping; soaking; immersing |
51560 |
神奈川県 |
かながわけん |
prefecture next to Tokyo |
51560 |
人の良い |
ひとのいい |
of good character; kindhearted; good natured |
51560 |
人の良い |
ひとのよい |
of good character; kindhearted; good natured |
51560 |
人種改良 |
じんしゅかいりょう |
racial eugenics |
51560 |
人当たりが良い |
ひとあたりがよい |
have sociable manners |
51560 |
勢い良く |
いきおいよく |
vigorously |
51560 |
性の良い |
しょうのよい |
of good quality |
51560 |
生まれの良い |
うまれのよい |
of noble birth; wellborn |
51560 |
切りが良い |
きりがいい |
(exp) to be a good place to leave off |
51560 |
舌触りが良い |
したざわりがよい |
be soft and pleasant on the tongue |
51560 |
浅漬け |
あさづけ |
(n) lightly pickled vegetables |
51560 |
糟漬 |
かすづけ |
(n) (fish or vegetables) pickled in sake lees |
51560 |
体に良く合う |
からだによくあう |
(exp) to fit (a person) well |
51560 |
体裁良く |
ていさいよく |
tastefully; respectfully; decently |
51560 |
体良く |
ていよく |
(adv) decently; gracefully; plausibly; politely; tactfully |
51560 |
沢庵漬 |
たくあんづけ |
(n) pickled daikon (radish) |
51560 |
着良い |
きよい |
comfortable to wear |
51560 |
仲が良い |
なかがよい |
be on good terms |
51560 |
虫が良い |
むしがいい |
asking too much; selfish |
51560 |
丁度良い時に |
ちょうどよいときに |
(exp) (uk) none too soon |
51560 |
通りが良い |
とおりがよい |
pass (run) well |
51560 |
漬け物 |
つけもの |
(n) pickles; pickled vegetables |
51560 |
漬物石 |
つけものいし |
(n) weight stone (placed on pickles) |
51560 |
程良く |
ほどよく |
rightly; properly; moderately |
51560 |
点が良い |
てんがよい |
have good marks |
51560 |
土地改良 |
とちかいりょう |
land improvement |
51560 |
湯に漬かる |
ゆにつかる |
(exp) to have a dip in the bath tub |
51560 |
頭の良い子 |
あたまのいいこ |
bright (intelligent) child |
51560 |
読み良い |
よみよい |
easy to read |
51560 |
奈辺 |
なへん |
(n) where |
51560 |
奈落の底 |
ならくのそこ |
abyss |
51560 |