Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry Reading English Rank
野菜 やさい (n) vegetable 4685
(n) greens; vegetables 5371
若菜 わかな (n) young greens or herbs 12351
漬物 つけもの (n) pickles; pickled vegetables 15096
漬ける つける (v1) to soak; to moisten; to pickle 18815
山菜 さんさい (n) edible wild plants 19211
惣菜 そうざい (n) side dish; daily (household) dish 19235
菜の花 なのはな (n) rape blossoms 19310
塩漬け しおづけ (n) pickling in salt 19534
菜食 さいしょく (n) vegetable diet 21314
漬け込む つけこむ (v5m) to pickle a large amount 23686
白菜 はくさい (n) Chinese cabbage; white rape 25849
菜園 さいえん (n) vegetable garden 26001
根菜 こんさい (n) root crops 27801
茶漬け ちゃづけ (n) rice with ocha poured on (Japanese dish) 28008
高菜 たかな (n) leaf mustard 28300
前菜 ぜんさい (n) relishes; hors d'oeuvres; smorgasbord 30195
菜っ葉 なっぱ (n) rape leaves; greens 31648
菜種 なたね (n) rapeseed; coleseed 31930
水菜 みずな (n) potherb mustard 32501
菜種油 なたねあぶら (n) rapeseed oil; canola oil 32648
総菜 そうざい (n) side dish; daily (household) dish 32648
小松菜 こまつな (n) type of rape 34034
甜菜 てんさい (n) sugar beet 34034
果菜 かさい (n) fruits and vegetables 34212
酢漬け すづけ (n) pickling 34580
青菜 あおな (n) greens 34761
蔬菜 そさい (n) greens; vegetables 35778
茶漬 ちゃづけ (n) rice with ocha poured on (Japanese dish) 36884
漬かる つかる (v5r) to be pickled; to be soaked 37405
菜箸 さいばし (n) cooking or serving chopsticks 38280
一夜漬け いちやづけ (n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming 40619
奈良漬 ならづけ (n) vegetables pickled in sake lees 40619
粕漬け かすづけ (n) (fish or vegetables) pickled in sake lees 41039
葉菜類 ようさいるい (n) leafy vegetables 41039
奈良漬け ならづけ (n) vegetables pickled in sake lees 42342
杉菜 すぎな (n) field horsetail 42893
古漬け ふるづけ (n) well-pickled(vegetables etc.) 43447
千枚漬け せんまいずけ pickled sliced radishes 43447
菜種梅雨 なたねづゆ (n) long spell of rain in early spring 44709
一汁一菜 いちじゅういっさい (n) a one-plate meal; a simple meal 45436
油菜 あぶらな (n) rape (seed oil plant) (Brassica Campestris) 45436
嫁菜 よめな (n) aster 46248
芥子菜 からしな (n) leaf mustard; mustard plant 47205
漬け菜 つけな (n) pickled greens 47205
一夜漬 いちやづけ (n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming 48294
玉菜 たまな (n) cabbage 48294
雪花菜 おから (n) residue left after making tofu 48294
蓴菜 じゅんさい (n) water shield 48294
花椰菜 はなやさい (n) cauliflower 49657
桜漬け さくらづけ (n) pickled cherry blossoms 49657
お菜 おかず (n) (uk) side dish; accompaniment for rice dishes 51560
塩漬 しおづけ (n) pickling in salt 51560
家庭菜園 かていさいえん (n) kitchen garden 51560
果菜類 かさいるい (n) fruits and vegetables 51560
花野菜 はなやさい (n) cauliflower 51560
芥子漬け からしづけ (n) vegetables pickled in mustard 51560
乾菜 かんさい dried vegetables 51560
乾燥野菜 かんそうやさい dehydrated vegetables 51560
甘菜 かんさい (n) sugar beet 51560
御菜 おかず (n) (uk) side dish; accompaniment for rice dishes 51560
糠味噌漬け ぬかみそづけ (n) vegetables pickled in salted rice-bran paste 51560
根菜類 こんさいるい (n) root crops 51560
砂糖漬け さとうづけ (n) preserved in sugar 51560
菜っ葉服 なっぱふく (n) (light blue) overalls 51560
菜を漬ける なをつける (exp) to pickle greens 51560
菜種殻 なたねがら rapeseed hulls 51560
菜食主義 さいしょくしゅぎ vegetarianism 51560
菜食主義者 さいしょくしゅぎしゃ vegetarian 51560
菜漬け なづけ (n) pickled vegetables 51560
鮭茶漬け さけちゃづけ chadzuke with salmon powder 51560
山葵漬け わさびづけ (n) pickled Japanese horseradish 51560
山菜を採る さんさいをとる (exp) to gather edible wild plants 51560
手を水に漬ける てをみずにつける (exp) to immerse (dip) one's hand in water 51560
松前漬け まつまえずけ Matsumae pickles 51560
浸漬 しんし (vs) dipping; soaking; immersing 51560
生野菜 なまやさい (n) fresh vegetables 51560
浅漬け あさづけ (n) lightly pickled vegetables 51560
粗末なお菜 そまつなおさい poor side dish 51560
糟漬 かすづけ (n) (fish or vegetables) pickled in sake lees 51560
促成栽培の野菜 そくせいさいばいのやさい forced vegetables 51560
沢庵漬 たくあんづけ (n) pickled daikon (radish) 51560
漬け物 つけもの (n) pickles; pickled vegetables 51560
漬物石 つけものいし (n) weight stone (placed on pickles) 51560
庭で作った野菜 にわでつくったやさい vegetables grown in one's yard 51560
湯に漬かる ゆにつかる (exp) to have a dip in the bath tub 51560
梅を塩に漬ける うめをしおにつける (exp) to preserve plums in salt; to salt plums 51560
箸で漬け物を挟む はしでつけものをはさむ (exp) to hold a pickle with chopsticks 51560
八宝菜 はっぽうさい (n) chop suey 51560
氷漬け こおりづけ putting down in ice 51560
福神漬け ふくじんづけ (n) vegetables pickled in soy sauce 51560
味噌漬け みそづけ (n) meat or fish or vegetables preserved in miso 51560
野菜を卸しで買う やさいをおろしでかう (exp) to buy vegetables wholesale 51560
野菜を腐らす やさいをくさらす (exp) to spoil the vegetables 51560
野菜一皿 やさいひとさら a dish of vegetables 51560
野菜汁 やさいじる vegetable soup 51560
野菜畑 やさいばたけ vegetable garden; kitchen garden 51560
野菜炒め やさいいため (n) fried vegetables 51560
有色野菜 ゆうしょくやさい brightly colored vegetables 51560