Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
塩 |
えん |
(n) salt |
2661 |
塩 |
しお |
(n) salt |
2661 |
梅 |
うめ |
(n) plum; plum-tree; lowest (of a three-tier ranking system) |
4392 |
青梅 |
あおうめ |
(n) unripe plum |
4997 |
塩化 |
えんか |
(n) chloride |
6439 |
塩基 |
えんき |
(n) base (chem.) |
7317 |
塩素 |
えんそ |
(n) chlorine (Cl) |
8033 |
塩尻 |
しおじり |
(n) cone-shaped |
8292 |
塩田 |
えんでん |
(n) saltpan; field for drying salt |
10215 |
塩酸 |
えんさん |
(n) hydrochloric acid |
11784 |
塩分 |
えんぶん |
(n) salt; salt content |
13896 |
梅雨 |
つゆ |
(n) rainy season; rain during the rainy season |
13955 |
梅雨 |
ばいう |
(n) rainy season; rain during the rainy season |
13955 |
漬物 |
つけもの |
(n) pickles; pickled vegetables |
15096 |
食塩 |
しょくえん |
(n) table salt |
15396 |
梅林 |
ばいりん |
(n) ume (plum) grove |
15431 |
塩水 |
えんすい |
(n) salt water; brine |
17858 |
塩水 |
しおみず |
(n) salt water; brine |
17858 |
漬ける |
つける |
(v1) to soak; to moisten; to pickle |
18815 |
塩漬け |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
19534 |
白梅 |
しらうめ |
(n) white plum blossoms |
20946 |
梅毒 |
ばいどく |
(n) syphilis |
21649 |
塩類 |
えんるい |
(n) salts |
21694 |
塩味 |
しおあじ |
(n) seasoning |
21927 |
製塩 |
せいえん |
(n) salt making |
22615 |
塩害 |
えんがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
塩害 |
しおがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
硝酸塩 |
しょうさんえん |
(n) nitrate |
23584 |
漬け込む |
つけこむ |
(v5m) to pickle a large amount |
23686 |
梅花 |
ばいか |
(n) ume (plum) blossoms |
23686 |
梅園 |
ばいえん |
(n) plum garden or orchard |
23799 |
梅酒 |
うめしゅ |
(n) sake with plums; unripe Japanese apricots soaked in spirits |
23919 |
梅干し |
うめぼし |
(n) dried plum |
24627 |
紅梅 |
こうばい |
(n) red-blossomed plum tree |
24699 |
梅干 |
うめぼし |
(n) dried plum |
24777 |
塩辛 |
しおから |
(n) salted fish (entrails) |
24980 |
松竹梅 |
しょうちくばい |
(n) high, middle, and low ranking |
25041 |
塩化ナトリウム |
えんかナトリウム |
(n) sodium chloride |
25358 |
岩塩 |
がんえん |
(n) rock salt |
25849 |
茶漬け |
ちゃづけ |
(n) rice with ocha poured on (Japanese dish) |
28008 |
塩焼き |
しおやき |
(n) grilled or broiled with salt; boiling sea water to obtain salt |
29086 |
塩焼 |
しおやき |
(n) fish broiled with salt; boiling seawater to get salt |
31648 |
塩辛い |
しおからい |
(adj) salty (taste) |
32076 |
塩蔵 |
えんぞう |
(n) preserving in salt; salting down |
32784 |
塩化カリウム |
えんかカリウム |
(n) potassium chloride |
33111 |
寒梅 |
かんばい |
(n) plum tree which blossoms in winter |
34034 |
梅雨入り |
つゆいり |
(n) beginning of the rainy season |
34034 |
酢漬け |
すづけ |
(n) pickling |
34580 |
茶漬 |
ちゃづけ |
(n) rice with ocha poured on (Japanese dish) |
36884 |
漬かる |
つかる |
(v5r) to be pickled; to be soaked |
37405 |
入梅 |
にゅうばい |
(n) entering the rainy season |
38280 |
塩気 |
しおけ |
(n) saltiness |
38888 |
塩梅 |
あんばい |
(n) seasoning; condition; manner; flavour; state |
38888 |
手塩 |
てしお |
(n) table salt; small plate |
39227 |
藻塩 |
もしお |
(n) salt from burning seaweed |
39227 |
天日塩 |
てんじつえん |
(n) sun-dried salt |
39571 |
天日塩 |
てんぴしお |
(n) sun-dried salt |
39571 |
塩鮭 |
しおざけ |
(n) salted salmon |
40263 |
一夜漬け |
いちやづけ |
(n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming |
40619 |
奈良漬 |
ならづけ |
(n) vegetables pickled in sake lees |
40619 |
梅酢 |
うめず |
(n) plum vinegar; (salted) plum juice |
40619 |
塩化ビニール |
えんかビニール |
(n) vinyl chloride |
41039 |
粕漬け |
かすづけ |
(n) (fish or vegetables) pickled in sake lees |
41039 |
奈良漬け |
ならづけ |
(n) vegetables pickled in sake lees |
42342 |
藻塩草 |
もしおぐさ |
(n) seaweed used in making salt; anthology |
42893 |
蝋梅 |
ろうばい |
(n) Japanese allspice |
42893 |
塩引 |
しおびき |
(n,vs) salted fish |
43447 |
塩加減 |
しおかげん |
(n) seasoning |
43447 |
古漬け |
ふるづけ |
(n) well-pickled(vegetables etc.) |
43447 |
千枚漬け |
せんまいずけ |
pickled sliced radishes |
43447 |
空梅雨 |
からつゆ |
(n) (unusually) dry rainy season; rainless tsuyu |
44061 |
甘塩 |
あまじお |
(n) slightly salted |
44709 |
菜種梅雨 |
なたねづゆ |
(n) long spell of rain in early spring |
44709 |
塩豆 |
しおまめ |
(n) salted beans |
45436 |
塩出し |
しおだし |
(n) desalinating with water |
47205 |
塩類泉 |
えんるいせん |
(n) salt spring |
47205 |
漬け菜 |
つけな |
(n) pickled greens |
47205 |
一夜漬 |
いちやづけ |
(n) (vegetables) salted just overnight; last-minute cramming |
48294 |
梅雨晴れ |
つゆばれ |
(n) sunny spell during rainy season |
48294 |
薄塩 |
うすじお |
(n) lightly salted |
48294 |
塩っぱい |
しょっぱい |
(adj) salty |
49657 |
塩辛声 |
しおからごえ |
(n) hoarse voice |
49657 |
塩物 |
しおもの |
(n) salted fish |
49657 |
胡麻塩 |
ごましお |
(n) sesame and salt; gray hair |
49657 |
桜漬け |
さくらづけ |
(n) pickled cherry blossoms |
49657 |
梅雨明け |
つゆあけ |
(n) the end of the rainy season |
49657 |
梅暦 |
うめごよみ |
(n) plum blossoms (as a harbinger of spring) |
49657 |
米塩 |
べいえん |
(n) rice and salt; the necessities of life |
49657 |
アルカリ塩 |
アルカリえん |
(n) alkali salt |
51560 |
アルキルベンゼンスルホン酸塩 |
アルキルベンゼンスルホンさんえん |
(n) alkyl benzene sulfonate |
51560 |
ジアゾニウム塩 |
ジアゾニウムえん |
(n) diazonium salt |
51560 |
亜硝酸塩 |
あしょうさんえん |
nitrite |
51560 |
亜硫酸塩 |
ありゅうさんえん |
(n) sulfite |
51560 |
亜砒酸塩 |
あひさんえん |
(n) arsenite |
51560 |
一塩 |
ひとしお |
(n) slightly salted |
51560 |
一塩基酸 |
いちえんきさん |
(n) monobasic acid |
51560 |
一酸塩基 |
いちさんえんき |
(n) monoacidic base |
51560 |
栄養塩類 |
えいようえんるい |
(n) nutritive salts |
51560 |
塩安 |
えんあん |
(n) ammonium chloride |
51560 |
塩安ソーダ法 |
えんあんソーダほう |
(n) ammonium chloride soda process |
51560 |
塩引き |
しおびき |
(n) salted fish |
51560 |
塩化アセチル |
えんかアセチル |
(n) acetyl chloride |
51560 |
塩化アルミニウム |
えんかアルミニウム |
(n) aluminum chloride |
51560 |
塩化アンチモン |
えんかアンチモン |
(n) antimony chloride |
51560 |
塩化アンモニウム |
えんかアンモニウム |
(n) ammonium chloride |
51560 |
塩化エチル |
えんかエチル |
(n) ethyl chloride |
51560 |
塩化エチレン |
えんかエチレン |
(n) ethylene chloride |
51560 |
塩化カルシウム |
えんかカルシウム |
(n) calcium chloride |
51560 |
塩化コバルト |
えんかコバルト |
(n) cobalt chloride |
51560 |
塩化コバルト紙 |
えんかコバルトし |
(n) cobalt chloride paper |
51560 |
塩化バリウム |
えんかバリウム |
(n) barium chloride |
51560 |
塩化ビニル |
えんかビニル |
(n) vinyl chloride |
51560 |
塩化ビニル樹脂 |
えんかビニルじゅし |
(n) vinyl chloride resin |
51560 |
塩化マグネシウム |
えんかマグネシウム |
(n) magnesium chloride |
51560 |
塩化メチル |
えんかメチル |
(n) methyl chloride |
51560 |
塩化亜鉛 |
えんかあえん |
(n) zinc chloride |
51560 |
塩化金 |
えんかきん |
(n) gold chloride |
51560 |
塩化銀 |
えんかぎん |
(n) silver chloride |
51560 |
塩化錫 |
えんかすず |
(n) tin chloride |
51560 |
塩化水銀 |
えんかすいぎん |
(n) mercury chloride |
51560 |
塩化水素 |
えんかすいそ |
(adj-no) hydrogen chloride |
51560 |
塩化鉄 |
えんかてつ |
(n) iron chloride |
51560 |
塩化銅 |
えんかどう |
(n) copper chloride |
51560 |
塩化物 |
えんかぶつ |
(n) chloride |
51560 |
塩化硫黄 |
えんかいおう |
(n) sulfur chloride |
51560 |
塩干し |
しおぼし |
(n,vs) salted and dried |
51560 |
塩基性 |
えんきせい |
(n) basic |
51560 |
塩基性塩 |
えんきせいえん |
(n) basic salt |
51560 |
塩基性岩 |
えんきせいがん |
(n) basic rock |
51560 |
塩基性酸化物 |
えんきせいさんかぶつ |
(n) basic oxide |
51560 |
塩基性染料 |
えんきせいせんりょう |
(n) basic dye |
51560 |
塩基度 |
えんきど |
(n) basicity |
51560 |
塩魚 |
しおざかな |
(n) salted fish |
51560 |
塩湖 |
えんこ |
(n) salt (saline) lake |
51560 |
塩胡椒 |
しおこしょう |
(n) salt and pepper |
51560 |
塩煮 |
しおに |
(n) boiled salted fish |
51560 |
塩辛蜻蛉 |
しおからとんぼ |
(n) variety of dragonfly |
51560 |
塩水湖 |
えんすいこ |
(n) saltwater or saline lake |
51560 |
塩生植物 |
えんせいしょくぶつ |
(n) halophilous plant |
51560 |
塩税 |
えんぜい |
salt tax |
51560 |
塩煎餅 |
しおせんべい |
(n) rice cracker seasoned with soy sauce |
51560 |
塩素ガス中毒 |
えんそガスちゅうどく |
(n) chloride gas poisoning |
51560 |
塩素酸 |
えんそさん |
(n) chloric acid |
51560 |
塩素酸カリウム |
えんそさんカリウム |
(n) potassium chlorate |
51560 |
塩素酸ナトリウム |
えんそさんナトリウム |
(n) sodium chlorate |
51560 |
塩素酸塩 |
えんそさんえん |
(n) chlorate |
51560 |
塩素水 |
えんそすい |
(n) chlorine water |
51560 |
塩素爆鳴気 |
えんそばくめいき |
(n) chlorine detonating gas |
51560 |
塩蔵食品 |
えんぞうしょくひん |
salted food |
51560 |
塩断ち |
しおだち |
(n) abstinence from salt (for vow or spiritual reasons) |
51560 |