Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
酸 |
さん |
(n) acid |
1650 |
塩 |
えん |
(n) salt |
2661 |
塩 |
しお |
(n) salt |
2661 |
酸化 |
さんか |
(n) oxidation |
2787 |
酸素 |
さんそ |
(n) oxygen |
3622 |
塩化 |
えんか |
(n) chloride |
6439 |
硫酸 |
りゅうさん |
(n) sulfuric acid |
6744 |
炭酸 |
たんさん |
(n) carbonic acid |
7108 |
塩基 |
えんき |
(n) base (chem.) |
7317 |
アミノ酸 |
アミノさん |
(n) amino acid |
7957 |
塩素 |
えんそ |
(n) chlorine (Cl) |
8033 |
塩尻 |
しおじり |
(n) cone-shaped |
8292 |
二酸化炭素 |
にさんかたんそ |
(n) carbon dioxide |
8531 |
核酸 |
かくさん |
(n) nucleic acid |
8847 |
酢 |
す |
(n) vinegar |
9377 |
酢酸 |
さくさん |
(n) acetic acid |
9829 |
塩田 |
えんでん |
(n) saltpan; field for drying salt |
10215 |
酸性 |
さんせい |
(n) acidity |
11249 |
硝酸 |
しょうさん |
(n) nitric acid |
11395 |
塩酸 |
えんさん |
(n) hydrochloric acid |
11784 |
脂肪酸 |
しぼうさん |
(n) fatty acid |
12130 |
塩分 |
えんぶん |
(n) salt; salt content |
13896 |
一酸化 |
いっさんか |
(adj-na,n) monoxide |
14503 |
胃酸 |
いさん |
(n) stomach (gastric) acid |
14972 |
食塩 |
しょくえん |
(n) table salt |
15396 |
水酸化 |
すいさんか |
(n) hydration |
15502 |
酸味 |
さんみ |
(n) sourness; acidity |
17344 |
塩水 |
えんすい |
(n) salt water; brine |
17858 |
塩水 |
しおみず |
(n) salt water; brine |
17858 |
乳酸 |
にゅうさん |
(n) lactic acid |
18127 |
グルタミン酸 |
グルタミンさん |
(n) glutamic acid |
18815 |
塩漬け |
しおづけ |
(n) pickling in salt |
19534 |
乳酸菌 |
にゅうさんきん |
(n) lactic-acid bacilli |
20175 |
強酸 |
きょうさん |
(n) strong acid |
20588 |
塩類 |
えんるい |
(n) salts |
21694 |
塩味 |
しおあじ |
(n) seasoning |
21927 |
製塩 |
せいえん |
(n) salt making |
22615 |
塩害 |
えんがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
塩害 |
しおがい |
(n) salt-air damage |
22687 |
過酸化水素 |
かさんかすいそ |
(n) H2O2; hydrogen peroxide |
23134 |
亜硫酸 |
ありゅうさん |
(n) sulfurous acid |
23584 |
硝酸塩 |
しょうさんえん |
(n) nitrate |
23584 |
塩辛 |
しおから |
(n) salted fish (entrails) |
24980 |
塩化ナトリウム |
えんかナトリウム |
(n) sodium chloride |
25358 |
青酸 |
せいさん |
(n) hydrocyanic (prussic) acid |
25630 |
岩塩 |
がんえん |
(n) rock salt |
25849 |
水酸化物 |
すいさんかぶつ |
(n) hydroxide |
25918 |
辛酸 |
しんさん |
(n) hardships; privation |
26319 |
葉酸 |
ようさん |
(n) folic acid |
27521 |
酒石酸 |
しゅせきさん |
(n) tartaric acid |
27617 |
水酸基 |
すいさんき |
(n) hydroxyl group (radical) |
27801 |
塩焼き |
しおやき |
(n) grilled or broiled with salt; boiling sea water to obtain salt |
29086 |
燐酸 |
りんさん |
(n) phosphoric acid |
29519 |
ポン酢 |
ポンず |
(n) juice pressed from a bitter orange |
29632 |
酸い |
すい |
(adj) sour; acid |
29736 |
サリチル酸 |
サリチルさん |
(n) salicylic acid |
30832 |
塩焼 |
しおやき |
(n) fish broiled with salt; boiling seawater to get salt |
31648 |
塩辛い |
しおからい |
(adj) salty (taste) |
32076 |
弱酸 |
じゃくさん |
(n) weak acid |
32216 |
酸度 |
さんど |
(n) acidity |
32361 |
酸っぱい |
すっぱい |
(adj) sour; acid |
32501 |
塩蔵 |
えんぞう |
(n) preserving in salt; salting down |
32784 |
酢豚 |
すぶた |
(n) sweet-and-sour pork |
32784 |
塩化カリウム |
えんかカリウム |
(n) potassium chloride |
33111 |
甘酢 |
あまず |
(n) sweet vinegar |
33462 |
酢の物 |
すのもの |
(n) vinegared or pickled dish |
33462 |
甘酸っぱい |
あまずっぱい |
(adj) sweet and sour; bittersweet |
33830 |
硝酸銀 |
しょうさんぎん |
(n) (abbr) silver nitrate; AgNO3 |
33830 |
酢漬け |
すづけ |
(n) pickling |
34580 |
蟻酸 |
ぎさん |
(n) formic acid |
35139 |
三杯酢 |
さんばいず |
(n) mixture of vinegar, soy sauce, and sugar |
35778 |
酢味噌 |
すみそ |
(n) vinegared miso |
36169 |
耐酸 |
たいさん |
(n) acid-resistant |
36396 |
酸類 |
さんるい |
(n) acids |
36620 |
アルギン酸 |
アルギンさん |
(n) alginic acid |
37706 |
塩気 |
しおけ |
(n) saltiness |
38888 |
塩梅 |
あんばい |
(n) seasoning; condition; manner; flavour; state |
38888 |
手塩 |
てしお |
(n) table salt; small plate |
39227 |
石炭酸 |
せきたんさん |
(n) phenol; carbolic acid |
39227 |
藻塩 |
もしお |
(n) salt from burning seaweed |
39227 |
天日塩 |
てんじつえん |
(n) sun-dried salt |
39571 |
天日塩 |
てんぴしお |
(n) sun-dried salt |
39571 |
塩鮭 |
しおざけ |
(n) salted salmon |
40263 |
梅酢 |
うめず |
(n) plum vinegar; (salted) plum juice |
40619 |
塩化ビニール |
えんかビニール |
(n) vinyl chloride |
41039 |
硼酸 |
ほうさん |
(n) boric acid |
41444 |
酸敗 |
さんぱい |
(n) acidification |
42342 |
藻塩草 |
もしおぐさ |
(n) seaweed used in making salt; anthology |
42893 |
塩引 |
しおびき |
(n,vs) salted fish |
43447 |
塩加減 |
しおかげん |
(n) seasoning |
43447 |
酸漿 |
ほおずき |
(n) ground cherry; husk tomato; Chinese lantern plant |
43447 |
蓚酸 |
しゅうさん |
(n) oxalic acid |
44061 |
甘塩 |
あまじお |
(n) slightly salted |
44709 |
重炭酸ソーダ |
じゅうたんさんソーダ |
(n) baking soda; sodium bicarbonate |
44709 |
塩豆 |
しおまめ |
(n) salted beans |
45436 |
虫酸 |
むしず |
(n) heartburn |
45436 |
酸鼻 |
さんび |
(adj-na,n) appalling; awful; extreme pain; deep sorrow |
46248 |
酸模 |
すかんぽ |
(n) garden (cock) sorrel; sour dock |
46248 |
酢蛸 |
すだこ |
(n) (sliced and) pickled octopus |
46248 |
砒酸 |
ひさん |
(n) arsenic acid |
46248 |
醋酸 |
さくさん |
(n) acetic acid |
46248 |
亜砒酸 |
あひさん |
(n) arsenious acid |
47205 |
塩出し |
しおだし |
(n) desalinating with water |
47205 |
塩類泉 |
えんるいせん |
(n) salt spring |
47205 |
硫酸紙 |
りゅうさんし |
(n) parchment paper |
47205 |
胃酸過多症 |
いさんかたしょう |
(n) gastric hyperacidity |
48294 |
薄塩 |
うすじお |
(n) lightly salted |
48294 |
枸櫞酸 |
くえんさん |
(n) citric acid |
48294 |
塩っぱい |
しょっぱい |
(adj) salty |
49657 |
塩辛声 |
しおからごえ |
(n) hoarse voice |
49657 |
塩物 |
しおもの |
(n) salted fish |
49657 |
海酸漿 |
うみほおずき |
(n) whelk egg case |
49657 |
甘酸 |
かんさん |
(n) sweetness and bitterness; joys and sorrows |
49657 |
胡麻塩 |
ごましお |
(n) sesame and salt; gray hair |
49657 |
米塩 |
べいえん |
(n) rice and salt; the necessities of life |
49657 |
アクリル酸 |
アクリルさん |
(n) acrylic acid |
51560 |
アスパラギン酸 |
アスパラギンさん |
(n) aspartic acid |
51560 |
アセチルサリチル酸 |
アセチルサリチルさん |
(n) acetylsalicylic acid |
51560 |
アデノシン三燐酸 |
アデノシンさんりんさん |
(n) ATP; adenosine triphosphate |
51560 |
アミノ安息香酸エチル |
アミノあんそくこうさんエチル |
(n) ethyl aminobenzoate |
51560 |
アミノ酸発酵 |
アミノさんはっこう |
(n) amino-acid fermentation |
51560 |
アラキドン酸 |
アラキドンさん |
(n) arachidonic acid |
51560 |
アルカリ塩 |
アルカリえん |
(n) alkali salt |
51560 |
アルキルベンゼンスルホン酸塩 |
アルキルベンゼンスルホンさんえん |
(n) alkyl benzene sulfonate |
51560 |
イノシン酸 |
イノシンさん |
(n) inosinic acid |
51560 |
インドール酢酸 |
インドールさくさん |
(n) indoleacetic acid |
51560 |
ウロン酸 |
ウロンさん |
(n) uronic acid |
51560 |
エタクリン酸 |
エタクリンさん |
(n) ethacrynic acid |
51560 |
オレイン酸 |
オレインさん |
(n) oleic acid |
51560 |
オロチン酸 |
オロチンさん |
(n) orotic acid |
51560 |
カプリン酸 |
カプリンさん |
(n) capric acid |
51560 |
カルボン酸 |
カルボンさん |
(n) carboxylic acid |
51560 |
クレアチン燐酸 |
クレアチンりんさん |
(n) creatine phosphate |
51560 |
クロム酸 |
クロムさん |
(n) chromic acid |
51560 |
クロム酸カリウム |
クロムさんカリウム |
(n) potassium chromate |
51560 |
グアニル酸 |
グアニルさん |
(n) guanylic acid |
51560 |
グアノシン三燐酸 |
グアノシンさんりんさん |
(n) GTP; guanosine triphosphate |
51560 |
グリオキシル酸回路 |
グリオキシルさんかいろ |
(n) glyoxylate cycle |
51560 |
グルクロン酸 |
グルクロンさん |
(n) glucuronic acid |
51560 |
グルタミン酸ナトリウム |
グルタミンさんナトリウム |
(n) sodium glutamate |
51560 |
ケトン酸 |
ケトンさん |
(n) ketonic acid |
51560 |
サリチル酸ナトリウム |
サリチルさんナトリウム |
(n) sodium salicylate |
51560 |
サリチル酸フェニル |
サリチルさんフェニル |
(n) phenyl salicylate |
51560 |
サリチル酸メチル |
サリチルさんメチル |
(n) methyl salicylate |
51560 |
シクラミン酸ナトリウム |
シクラミンさんナトリウム |
(n) sodium cyclamate |
51560 |
シチジル酸 |
シチジルさん |
(n) cytidylic acid |
51560 |
ジアゾニウム塩 |
ジアゾニウムえん |
(n) diazonium salt |
51560 |
ジカルボン酸 |
ジカルボンさん |
(n) dicarboxylic acid |
51560 |
ステアリン酸 |
ステアリンさん |
(n) stearic acid |
51560 |
スルホン酸 |
スルホンさん |
(n) sulfonic acid |
51560 |