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English |
Rank |
意味 |
いみ |
(n,vs) meaning; significance |
362 |
酸 |
さん |
(n) acid |
1650 |
趣味 |
しゅみ |
(n) hobby; tastes; preference |
2279 |
味 |
あじ |
(adj-na,n) flavor; taste |
2441 |
酸化 |
さんか |
(n) oxidation |
2787 |
酸素 |
さんそ |
(n) oxygen |
3622 |
興味 |
きょうみ |
(n) interest (in something) |
3680 |
味方 |
みかた |
(n) friend; ally; supporter |
3872 |
意味合い |
いみあい |
(n) implication; nuance |
5885 |
硫酸 |
りゅうさん |
(n) sulfuric acid |
6744 |
炭酸 |
たんさん |
(n) carbonic acid |
7108 |
味噌 |
みそ |
(n) (1) miso; bean paste; (2) key (main) point |
7929 |
アミノ酸 |
アミノさん |
(n) amino acid |
7957 |
調味 |
ちょうみ |
(n,vs) seasoning; flavoring |
8029 |
気味 |
きみ |
(n) sensation; feeling |
8061 |
気味 |
ぎみ |
(n-suf) -like; -looking; -looked |
8061 |
二酸化炭素 |
にさんかたんそ |
(n) carbon dioxide |
8531 |
核酸 |
かくさん |
(n) nucleic acid |
8847 |
三味線 |
さみせん |
(n) three-stringed Japanese guitar; shamisen |
9074 |
三味線 |
しゃみせん |
(n) three-stringed Japanese guitar; shamisen |
9074 |
風味 |
ふうみ |
(n) taste; flavor |
9323 |
地味 |
じみ |
(adj-na,n) plain; simple |
9598 |
地味 |
ちみ |
(n) soil fertility; product of the soil |
9598 |
酢酸 |
さくさん |
(n) acetic acid |
9829 |
興味深い |
きょうみぶかい |
(adj) very interesting; of great interest |
10866 |
一味 |
いちみ |
(n) clan; an ingredient; a touch; a tinge; conspirators; a gang |
10931 |
一味 |
ひとあじ |
(adv,n) unique or peculiar flavor |
10931 |
酸性 |
さんせい |
(n) acidity |
11249 |
硝酸 |
しょうさん |
(n) nitric acid |
11395 |
無意味 |
むいみ |
(adj-na,n) nonsense; no meaning |
11753 |
塩酸 |
えんさん |
(n) hydrochloric acid |
11784 |
脂肪酸 |
しぼうさん |
(n) fatty acid |
12130 |
持ち味 |
もちあじ |
(n) inherent flavor; distinctive characterisic |
12638 |
味付け |
あじつけ |
(n,vs) seasoning; flavour |
12729 |
甘味 |
あまみ |
(n) sweetness; sugary taste |
12764 |
甘味 |
かんみ |
(n) sweetness; sugary taste |
12764 |
味わう |
あじわう |
(v5u) to taste; to savor; to relish |
12764 |
美味しい |
おいしい |
(adj) delicious; tasty |
13584 |
味覚 |
みかく |
(adj-na,n) taste; palate; sense of taste |
14184 |
味の素 |
あじのもと |
(n) monosodium glutamate (brand name); MSG |
14270 |
不気味 |
ぶきみ |
(adj-na,n) weird; ominous; eerie; uncanny; ghastly |
14353 |
一酸化 |
いっさんか |
(adj-na,n) monoxide |
14503 |
美味 |
びみ |
(adj-na,n) good flavor; delicacy |
14529 |
胃酸 |
いさん |
(n) stomach (gastric) acid |
14972 |
水酸化 |
すいさんか |
(n) hydration |
15502 |
酸味 |
さんみ |
(n) sourness; acidity |
17344 |
加味 |
かみ |
(n) seasoning; flavoring |
17505 |
味わい |
あじわい |
(adj-no,n) flavour; meaning; significance |
18077 |
乳酸 |
にゅうさん |
(n) lactic acid |
18127 |
吟味 |
ぎんみ |
(n) testing; scrutiny; careful investigation |
18155 |
味噌汁 |
みそしる |
(n) miso soup |
18512 |
グルタミン酸 |
グルタミンさん |
(n) glutamic acid |
18815 |
切れ味 |
きれあじ |
(n) sharpness (of a sword); the feel of a cutting edge |
19235 |
乳酸菌 |
にゅうさんきん |
(n) lactic-acid bacilli |
20175 |
強酸 |
きょうさん |
(n) strong acid |
20588 |
賞味 |
しょうみ |
(n,vs) relish; gusto; appreciation |
21138 |
薬味 |
やくみ |
(n) spice(s); condiment(s) |
21138 |
苦味 |
くみ |
(n) bitterness; bitter taste |
21615 |
苦味 |
にがみ |
(n) bitterness; bitter taste |
21615 |
嫌味 |
いやみ |
(adj-na,n) disagreeableness; gaudiness; sarcasm |
21889 |
塩味 |
しおあじ |
(n) seasoning |
21927 |
過酸化水素 |
かさんかすいそ |
(n) H2O2; hydrogen peroxide |
23134 |
珍味 |
ちんみ |
(n) delicacy |
23520 |
亜硫酸 |
ありゅうさん |
(n) sulfurous acid |
23584 |
硝酸塩 |
しょうさんえん |
(n) nitrate |
23584 |
辛味 |
からみ |
(n) salty (hot, sharp) taste |
23919 |
醍醐味 |
だいごみ |
(n) the best; the epitome |
23919 |
美味い |
うまい |
(adj) delicious |
25286 |
青酸 |
せいさん |
(n) hydrocyanic (prussic) acid |
25630 |
不味い |
まずい |
(adj) (uk) unappetising; unpleasant (taste, appearance, situation); ugly; unskilful; awkward; bungling; unwise; untimely |
25705 |
水酸化物 |
すいさんかぶつ |
(n) hydroxide |
25918 |
辛酸 |
しんさん |
(n) hardships; privation |
26319 |
正味 |
しょうみ |
(n) net (weight) |
26494 |
葉酸 |
ようさん |
(n) folic acid |
27521 |
香味 |
こうみ |
(n) spice |
27617 |
酒石酸 |
しゅせきさん |
(n) tartaric acid |
27617 |
水酸基 |
すいさんき |
(n) hydroxyl group (radical) |
27801 |
人間味 |
にんげんみ |
(n) human kindness; human weakness |
28391 |
後味 |
あとあじ |
(n) aftertaste |
28866 |
味醂 |
みりん |
(n) (uk) type of sweet sake used in cooking |
29190 |
燐酸 |
りんさん |
(n) phosphoric acid |
29519 |
多趣味 |
たしゅみ |
(adj-na,n) multivaried interests |
29632 |
酸い |
すい |
(adj) sour; acid |
29736 |
旨味 |
うまみ |
(n) good flavor; good taste |
29851 |
味見 |
あじみ |
(n) sampling; tasting |
29962 |
サリチル酸 |
サリチルさん |
(n) salicylic acid |
30832 |
無味 |
むみ |
(adj-na,n) lacking taste; dull |
30832 |
大味 |
おおあじ |
(adj-na,n) tasteless; flat-tasting |
31088 |
人情味 |
にんじょうみ |
(n) human interest; kindness |
31368 |
弱酸 |
じゃくさん |
(n) weak acid |
32216 |
酸度 |
さんど |
(n) acidity |
32361 |
酸っぱい |
すっぱい |
(adj) sour; acid |
32501 |
興味津々 |
きょうみしんしん |
(adj-na,n) very interesting; of absorbing interest; of great interest |
33282 |
甘酸っぱい |
あまずっぱい |
(adj) sweet and sour; bittersweet |
33830 |
硝酸銀 |
しょうさんぎん |
(n) (abbr) silver nitrate; AgNO3 |
33830 |
白味噌 |
しろみそ |
(n) light-brown miso |
34212 |
蟻酸 |
ぎさん |
(n) formic acid |
35139 |
七味 |
しちみ |
(n) seven spice mixture; shichimi |
36169 |
酢味噌 |
すみそ |
(n) vinegared miso |
36169 |
面白味 |
おもしろみ |
(n) interest; fun |
36169 |
耐酸 |
たいさん |
(n) acid-resistant |
36396 |
酸類 |
さんるい |
(n) acids |
36620 |
赤味噌 |
あかみそ |
(n) dark-brown miso paste |
36620 |
新味 |
しんみ |
(n) novelty |
36884 |
真実味 |
しんじつみ |
(n) truth (veracity, authenticity) (e.g. of a report) |
37130 |
脳味噌 |
のうみそ |
(n) brains |
37130 |
丸味 |
まるみ |
(n) roundness; rotundity |
37405 |
中味 |
なかみ |
(n) contents; interior; substance; filling; (sword) blade |
37405 |
アルギン酸 |
アルギンさん |
(n) alginic acid |
37706 |
妙味 |
みょうみ |
(n) exquisite; charm; profit |
38888 |
石炭酸 |
せきたんさん |
(n) phenol; carbolic acid |
39227 |
百味 |
ひゃくみ |
(n) all kinds (of food) |
40263 |
滋味 |
じみ |
(n) nutriment; wholesome; savoriness; rich food; nourishment |
41444 |
小気味 |
こきみ |
(n) sentiment; feeling |
41444 |
薄気味悪い |
うすきみわるい |
(adj) weird; eerie; uncanny |
41444 |
味つけ |
あじつけ |
(n,vs) seasoning; flavour |
41444 |
硼酸 |
ほうさん |
(n) boric acid |
41444 |
弱味 |
よわみ |
(n) weakness |
41904 |
酸敗 |
さんぱい |
(n) acidification |
42342 |
毒味 |
どくみ |
(n,vs) poison tasting; foretaste |
42342 |
糠味噌 |
ぬかみそ |
(n) salted rice-bran paste for pickling |
42893 |
三味 |
さみ |
(n) three-stringed guitar |
42893 |
勝ち味 |
かちみ |
(n) sign of victory |
42893 |
小気味よい |
こきみよい |
(adj) smart; clever; neat; gloating |
42893 |
意味付ける |
いみづける |
(v1) to give meaning to |
43447 |
酸漿 |
ほおずき |
(n) ground cherry; husk tomato; Chinese lantern plant |
43447 |
無気味 |
ぶきみ |
(adj-na,n) eerie; uncanny; ominous |
43447 |
厭味 |
いやみ |
(adj-na,n) disagreeableness; gaudiness; sarcasm |
44061 |
凄味 |
すごみ |
(n) weirdness; ghastliness; dreadfulness |
44061 |
無趣味 |
むしゅみ |
(adj-na,n) lacking taste or flair; dull |
44061 |
蓚酸 |
しゅうさん |
(n) oxalic acid |
44061 |
口三味線 |
くちざみせん |
(n) humming a samisen tune |
44709 |
口三味線 |
くちじゃみせん |
(n) humming a samisen tune |
44709 |
重炭酸ソーダ |
じゅうたんさんソーダ |
(n) baking soda; sodium bicarbonate |
44709 |
不味 |
ふみ |
(adj-na,n) distaste; unsavoriness |
44709 |
香味料 |
こうみりょう |
(n) spice |
45436 |
情味 |
じょうみ |
(n) charm; attractiveness; humanity |
45436 |
虫酸 |
むしず |
(n) heartburn |
45436 |
強味 |
つよみ |
(n) strong point |
46248 |
酸鼻 |
さんび |
(adj-na,n) appalling; awful; extreme pain; deep sorrow |
46248 |
酸模 |
すかんぽ |
(n) garden (cock) sorrel; sour dock |
46248 |
手前味噌 |
てまえみそ |
(n) self-flattery; sing one's own praises |
46248 |
臭味 |
しゅうみ |
(n) bad smell; stink |
46248 |
深味 |
ふかみ |
depth; deep |
46248 |
砒酸 |
ひさん |
(n) arsenic acid |
46248 |
醋酸 |
さくさん |
(n) acetic acid |
46248 |
亜砒酸 |
あひさん |
(n) arsenious acid |
47205 |
硫酸紙 |
りゅうさんし |
(n) parchment paper |
47205 |
胃酸過多症 |
いさんかたしょう |
(n) gastric hyperacidity |
48294 |
味噌っ歯 |
みそっぱ |
(n) decayed (baby) tooth |
48294 |