Coming: you'll be able to favorite these words shortly.
Entry |
Reading |
English |
Rank |
糖 |
とう |
(n,n-suf) sugar |
5793 |
砂糖 |
さとう |
(n) sugar |
7040 |
血糖 |
けっとう |
(n) blood sugar |
15952 |
糖類 |
とうるい |
(n) saccharides; sweeteners |
16770 |
製糖 |
せいとう |
(n) sugar manufacture |
19170 |
糖分 |
とうぶん |
(n) amount of sugar; sugar content |
19961 |
糖蜜 |
とうみつ |
(n) molasses |
25767 |
糖化 |
とうか |
(n) conversion to sugar |
26080 |
果糖 |
かとう |
(n) fructose; fruit sugar |
27901 |
黒砂糖 |
くろざとう |
(n) brown sugar |
28391 |
糖度 |
とうど |
(n) sugar content |
29086 |
金平糖 |
こんぺいとう |
(pt:) (n) confetti (pt: confeito); candy |
31368 |
乳糖 |
にゅうとう |
(n) milk sugar; lactose |
31368 |
加糖 |
かとう |
(n) sweetening; sweetened |
32076 |
角砂糖 |
かくざとう |
(n) cube sugar |
32076 |
精糖 |
せいとう |
(n) refined sugar; sugar refining |
32964 |
麦芽糖 |
ばくがとう |
(n) maltose; malt sugar |
36169 |
糖衣 |
とうい |
(n) sugar coating |
36396 |
粗糖 |
そとう |
(n) raw or unrefined sugar |
37130 |
氷砂糖 |
こおりざとう |
(n) rock candy; sugar candy |
37130 |
蔗糖 |
しょとう |
(n) cane sugar; sucrose |
37405 |
甘蔗 |
かんしょ |
(n) sugar cane |
42342 |
有平糖 |
あるへいとう |
(n) toffee |
42893 |
砂糖黍 |
さとうきび |
(n) sugarcane |
43447 |
花林糖 |
かりんとう |
(n) fried dough cake |
44709 |
糖衣錠 |
とういじょう |
(n) sugar-coated pill |
44709 |
赤砂糖 |
あかざとう |
(n) brown sugar |
46248 |
葡萄糖 |
ぶどうとう |
(n) grape sugar; dextrose |
46248 |
金米糖 |
こんぺいとう |
(n) confetti |
48294 |
アミノ糖 |
アミノとう |
(n) amino-sugar |
51560 |
グラニュー糖 |
グラニューとう |
(n) granulated sugar |
51560 |
ムコ多糖類 |
ムコたとうるい |
(n) mucopolysaccharide |
51560 |
加糖粉乳 |
かとうふんにゅう |
sweetened powdered milk |
51560 |
加糖練乳 |
かとうれんにゅう |
(n) condensed milk |
51560 |
解糖 |
かいとう |
(n) glycolysis |
51560 |
含糖 |
がんとう |
sugar content |
51560 |
含糖量 |
がんとうりょう |
sugar content |
51560 |
血液中の糖 |
けつえきちゅうのとう |
blood sugar |
51560 |
血糖値 |
けっとうち |
blood sugar level |
51560 |
検糖計 |
けんとうけい |
(n) blood sugar meter |
51560 |
原糖 |
げんとう |
unrefined sugar |
51560 |
砂糖の衣 |
さとうのころも |
icing |
51560 |
砂糖を水に溶かす |
さとうをみずにとかす |
(exp) to dissolve sugar in water |
51560 |
砂糖水 |
さとうみず |
(n) sugared water |
51560 |
砂糖大根 |
さとうだいこん |
(sugar) beet |
51560 |
砂糖漬け |
さとうづけ |
(n) preserved in sugar |
51560 |
精製糖 |
せいせいとう |
refined sugar |
51560 |
精白糖 |
せいはくとう |
refined sugar |
51560 |
製糖業 |
せいとうぎょう |
the sugar industry |
51560 |
製糖所 |
せいとうじょ |
sugar refinery |
51560 |
粗目糖 |
ざらめとう |
(n) granulated sugar |
51560 |
単糖類 |
たんとうるい |
(n) monosaccharide |
51560 |
転化糖 |
てんかとう |
invert sugar |
51560 |
糖菓 |
とうか |
sweets; sweetmeats; confection |
51560 |
糖質 |
とうしつ |
(n) sugariness; saccharinity |
51560 |
糖尿病 |
とうにょうびょう |
(n) diabetes |
51560 |
白砂糖 |
しろざとう |
(n) white sugar |
51560 |
薄荷糖 |
はっかとう |
(n) peppermint |
51560 |
楓糖 |
かえでとう |
maple sugar |
51560 |
無糖 |
むとう |
(n) sugarless; unsweetened |
51560 |